FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.14 // 7.4.2018

​Furuholm ja Källman Interin tutkaparina: "Se on erinomainen symbioosi"

​Furuholm ja Källman Interin tutkaparina: "Se on erinomainen symbioosi"

Mestari ja oppipoika - Furuholm ja Källman. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvan talvikauden pelannut FC Inter aloittaa Veikkausliigapelinsä lauantaina VPS:n vieraana. Ottelussa katse kohdistuu Vepsun kontrolloituun pallonhallintapeliin, mutta myös turkulaisten tulivoimaiseen hyökkäykseen.

FC Interin hyökkäyskaksikko Timo Furuholm, 30, ja Benjamin Källman, 19, on hyvin mielenkiintoinen. Furuholm on Veikkausliigan viimeisin yli 20 maalin mies (2011 - 22 maalia), kun Källmanista povataan sinimustien seuraavaa kovan luokan maalinsylkijää.

Källman on iskenyt Suomen Cupissa jo huimat kahdeksan maalia ennen finaaliottelua. Talvikausi on osoittanut, että alkavalla kaudella voi pamahtaa kunnolla. Mutta miten konkari ja nuorukainen pelaa yhteen?

- Se on erinomainen symbioosi, sen näki jo viime vuonna. Siinä on Benjaminilla loistava paikka oppia ja kehittyä, kun on tuollainen maalinsylkijä neuvomassa vieressä. Siksi uskon, että meillä tulee olemaan paljon tulivoimaa. Benjaminilla on mahdollisuus tulla maalikuninkaaksi, FC Interin kokenut maalivahti Henrik Moisander uskoo.

Viime kaudella epätasaisuus leimasi FC Interin tekemistä. Nyt kun päävalmentaja Fabrizio Piccareta on rauhassa saanut rakentaa omaa palapeliään, ovat turkulaiset nousseet ennakkokaavailuissa taistelemaan mitalisijoista.

- Lähtökohtaisesti haluamme vain parantaa viime kaudesta. Sen tarkemmin en halua sanoa, mutta mielestäni kaikki on mahdollista, Moisander kertoo varovaisesti.

Talvi on ainakin sujunut hyvin, kun Inter eteni Suomen Cupissa aina finaaliin asti.

- Teimme viime vuodesta oikeat analyysit ja rakensimme joukkueen sen mukaan. Ennen kaikkea joukkue on yhtenäinen ja se kantaa nyt hedelmää.

Lauantaina Inter avaa Veikkausliigakauden Vepsun vieraana. Vastassa on omaan peli-ideologiaansa syvästi nojaava joukkue, joka on vaikea murtaa.

- Pitkä odotus päättyy ja hyvillä fiiliksillä lähdetään kauteen. Pelit ovat menneet hyvin ja sikäli meillä on loistavat lähtökohdat otteluun. Tietysti meidän täytyy joka pelissä todistaa oma tasomme. Siitä ei tule helppoa, mutta toivottavasti saamme pisteitä mukaan, Moisander kertoo.

VPS - FC Inter lauantaina 7.4. Vaasan Elisa Stadionilla klo 15.00. Ottelun näet suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia