AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2018

Veikkausliiga kauniimpana kuin koskaan – näin seuraat Veikkausliigaa kotikatsomosta

Veikkausliiga kauniimpana kuin koskaan – näin seuraat Veikkausliigaa kotikatsomosta

Lauantaina käynnistyvä Veikkausliigakausi näkyy ja kuuluu vahvasti Nelonen Median palveluissa ja kanavilla.

Tuotannot on lämmitelty käyntiin jo talven Suomen Cupin aikana, joten Sanomatalossa kaikki on valmista uuteen kauteen.

- Me Sanomalla odotamme innokkaasti alkavaa Veikkausliigaa ja uskomme kotimaisen jalkapallon nousukauteen. Sanoma on ottanut yhä tukevamman otteen kotimaisen jalkapalloilun kotina. ISTV ja Ruutu tekevät vahvaa yhteistyötä nostaakseen suomalaisen futiksen uudelle tasolle. Tammikuussa alkanut Suomen Cup käynnisti kauden ja nyt päästään sitten kunnolla irti, kun Veikkausliiga starttaa ryminällä. Tämä tarkoittaa, että Ruudusta voi seurata kotimaista huippujalkapalloa lähes vuoden ympäri, Nelonen Median Veikkausliiga-tuotantojen vastaava tuottaja Tuomas Saarela kertoo.

Kaikki Veikkausliigan 198 ottelua nähdään suorina lähetyksinä Ruutu-palvelusta, jonka katseluun löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen tilanteeseen.

- Veikkausliigan katselu Ruudusta on helppoa. Tarvitset vain voimassa olevan Ruutu+-tilauksen ja voit nauttia Veikkausliigasta yleisimmillä internetselaimilla osoitteessa www.ruutu.fi, mobiilisovelluksilla iOS:lle tai Androidille, Apple TV:llä, Chromecastilla tai useilla älytelevisiosovelluksilla, Tuomas Saarela neuvoo.

Joukkueet ovat harjoitelleet ankarasti talven aikana, mutta myös tuotannon puolella on rehkitty katsojia palvelevien uudistusten parissa.

- Veikkausliigan TV-tuote on kokenut kasvojen kohotuksen tulevalle kaudelle. Kuuntelimme saamaamme palautetta ja lähdimme siltä pohjalta parantamaan Veikkausliigan ottelulähetyksiä. Jo Suomen Cupissa nähty parantunut kuvanlaatu on yksi asioista, joka nähdään alkavalla kaudella. Halusimme tuoda myös katsojalle paremman tuntuisen äänimaailman ja otteluiden mikrofonien määrää on lisätty. Lisäksi uudenlainen tuotantosysteemi antaa meille mahdollisuuden käyttää grafiikkaa otteluissa entistä paremmin, Saarela kertoo.

Veikkausliigaa seurataan aktiivisesti myös Nelonen Median tv-kanavilla, jotka välittävät kauden aikana myös suoria ottelulähetyksiä koko kansan katsottavaksi.

- Nelosen Futiskierros jatkuu myös tällä kaudella hieman päivitetyllä formaatilla. Ensimmäisen kerran 15. huhtikuuta klo 14.50 nähtävä Futiskierros kokoaa päivän matsit yhteen lähetykseen ja koko kierroksen jännittäminen onnistuu näin samanaikaisesti. Vapaasti katsottava tv-kanava Nelonen on Futiskierroksen koti ja lisäksi tulevalla kaudella nähdään kuusi vapaasti katsottavaa ottelua, jotka julkistetaan myöhemmin, Saarela kertoo.

Tv-ruutujen ja päätelaitteiden ohella Veikkausliiga valloittaa myös radioaallot alkavalla kaudella.

- Radio on erittäin vahva osa Veikkausliigan pakettia tulevalla kaudella. Tämän kauden uutuutena on Radio Suomipopin uusi viihteellinen jalkapalloshow Tutkapari, jonka ytimessä on Veikkausliiga ja lähetyksen aikana meneillään olevat matsit. Ohjelman isäntinä toimivat Joonas Vuorela ja Tuukka Ritokoski. Lisäksi kaikki ottelulähetykset ovat kuunneltavissa ilmaiseksi Supla-palvelussa. Myös jo kulttimainetta nauttiva Pallokerho -podcast jatkuu Suplassa viikoittain.

Vaikka Ruutu tarjoaakin jalkapallofanille makeaa mahan täydeltä, Saarela vinkkaa myös muusta "kaupan päälle" tulevasta tarjonnasta.

- Kun sinulla on tilattuna Ruutu+, niin näet Veikkausliigan lisäksi myös muut huippusisällöt, kuten vaikkapa ensi viikolla alkavan ainutlaatuisen Keisari Aarnion, juuri Ruutuun saapuneet laadukkaat brittisarjat, paljon elokuvia ja muita upeita viihdesisältöjä.


Tutustu Ruudun Veikkausliiga-tarjontaan tästä.

Lisää uutisia