AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 19.3.2018

Wiss tyytyväinen: "Kova testi ensi kertaa harjoituskauden alun jälkeen"

Wiss tyytyväinen: "Kova testi ensi kertaa harjoituskauden alun jälkeen"

"Jallu" oli tyytyväinen tiukkaan peliin maanantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves sai erinomaisen mittarin vastaansa maanantaina, kun EM-karsintaotteluun Liettua vastaan valmistautuva U21-maajoukkue asettui vastaan harjoitusottelun.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tunsi Pikkuhuuhkajat hyvin ja harjoitutti omia suojattejaan sen mukaan. Välillä kovankin paineen alla ollut Ilves vei ottelun nimiinsä niukasti 1-0.

– Vastustaja oli kovaa prässäävä ja taitava joukkue. Otimme pelissä vastaan, mikä on ihan ymmärrettävää. Noin taitavia pelaajia vastaan tarvitaan 1vs.1 -tilanteissa paljon tukea. Jouduimme ensimmäistä kertaa kovaan testiin harjoituskauden alun jälkeen. Puolustus toimi oikein hyvin, Wiss kiittelee.

– Meidän painopisteemme oli nopeassa eteenpäin pelaamisessa ja paineen siirtämisessä. Vältimme vaarallisia pallonmenetyksiä vaikeissa paikoissa, jotta tilanteenvaihtoja ei tulisi omaan päähän. Olisimme toki voineet olla tehokkaampia viimeisellä kenttäkolmanneksella, mutta kokonaisuudessaan ihan kompakti esitys.

Testipelaaja Issa Thiaw on antanut hyvän ensivaikutelman.

– Issa on rutinoitunut ja kokenut peluri. Syöttösuunnissa ja -valinnoissa pitää vielä tehdä töitä, mutta hyvin hän on ottanut paikkansa joukkueessa. Issa uskaltaa ottaa palloa haltuun ja pelaamaan tarvittaessa kovaakin. Viimeistelykin sujuu, kuten tänään nähtiin, Wiss toteaa.

Lisää uutisia