AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 17.3.2018

​Veikkausliigasta ei maajoukkueeseen? - Höpön löpön, osoittavat Kanervan valinnat

​Veikkausliigasta ei maajoukkueeseen? - Höpön löpön, osoittavat Kanervan valinnat

"Rive" poimii Huuhkajiin pelaajia myös Veikkausliigasta. (Kuva: Juha Tamminen)

A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva valitsi peräti neljä Veikkausliigapelaajaa Turkkiin matkaavaan joukkueeseensa.

Kanervan sanoma pelaajille on selkeä.

- Viesti on se, että jos pelaat Veikkausliigassa, se ei tarkoita sitä, että sinulta olisi maajoukkueen portit suljettu. Kaikkien valittavien pelaajien kohdalla kriteeri on se saako peliaikaa, millaisessa roolissa he ovat, miten paljon saavat vastuuta ja miten suoriutuvat joukkueessa? Pelituntuma ja rutiini ovat totta kai tärkeää, Markku Kanerva perustelee.

- Ideaalitilanteessa tietysti olisi niin, että kaikki pelaajani pelaisivat TOP5-liigoissa isoissa rooleissa, mutta se ei ole nyt realismia tällä hetkellä ja tuskin se on sitä tulevaisuudessakaan.

Kanerva on pelannut itsekin kotimaassa sarjajalkapalloa ja edustanut Suomea A-maajoukkuepaidassa. Hän ei pelkää poimia Veikkausliigapelaajia maajoukkueryhmäänsä ja on tehnyt niin tasaisesti myös karsintaotteluissa, vaikka kansainvälisinä pelipäivinä pelaajia on maailmaltakin enemmän poimittaviksi.

- Toivon, että se rohkaisee Veikkausliigapelaajia ja heidän unelmaansa pelata maajoukkueessa. Historia on monesti näyttänyt, että kun Veikkausliigasta pääset maajoukkueeseen, niin se voi auttaa eteenpäin isompiin ympyröihin. Se on motivointitekijä pelaajille, että Huuhkajiin pääsee myös Veikkausliigan kautta, Kanerva toteaa.

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Lisää uutisia