AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 16.3.2018

17-vuotias puolustajalupaus luottaa saavansa vastuuta RoPS:n alakerrassa

17-vuotias puolustajalupaus luottaa saavansa vastuuta RoPS:n alakerrassa

RoPS:n Juho Hyvärinen viettää 18-vuotissyntymäpäiviään maaliskuun loppupuolella. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran laitapuolustaja Juho Hyvärinen, 17, janoaa peliaikaa myös alkavalla Veikkausliigakaudella.

Maaliskuun 27. päivä 18 vuotta täyttävä puolustajalupaus Juho Hyvärinen on valmis vastuuseen, kun RoPS:n kausi alkaa 8. huhtikuuta kotiottelulla toissa kauden mestaria IFK Mariehamnia vastaan.

Viime kaudella Hyvärinen pelasi rovaniemeläisseuran paidassa 18 sarjaottelussa. Liigadebyytti tuli jo vuotta aiemmin kaudella 2016. Silloin Hyvärinen tuli kentälle aivan loppuhetkillä 3-0-voitossa FC Lahtea vastaan.

Viime kausi kasvatti U19-maajoukkuemiehen nälkää.

- Odotan totta kai innolla Veikkausliigan alkamista, että pääsee taas pelailemaan ja saa muutenkin sen tietyn pelirytmin kohti kesää. Kovaa työtä tässä vaan vielä on tehtävä, että saa minuutteja, Hyvärinen linjaa.

RoPS:n valmentaja vaihtui täksi kaudeksi. Juha Malinen siirtyi valmentamaan Pikkuhuuhkajia ja samalla RoPS:aan tuli Toni Koskela Klubi 04:sta.

Malinen toimii jatkossa myös U19-maajoukkueen pääkäskyttäjänä, kun Kimmo Lipponen joutui jättämään pestin.

Hyvärinen ei ole vielä käynyt Koskelan kanssa läpi alkavan kauden rooliaan, mutta odotettavissa on, että vastuuta tulee. Sen puolesta on puhunut ainakin Koskelan luottamus Hyväriseen Suomen Cupissa.

- Tässä kun jatkaa treenaamista, kyllä niitä minuuttejakin varmasti tulee, Hyvärinen uskoo.

RoPS:n Suomen Cup päättyi alkulohkoon. Tulokset vaihtelivat usein. Sen Hyvärinen pistää joukkueen vaihtumisen ja uusiutuneen pelitavan piikkiin – ainakin osittain.

- Ne olivat sellaisia ensimmäisiä pelejä. Ounashallihan ei ole mikään paras mahdollinen treenipaikka, sekin toi hankaluuksia siirryttäessä isommalle kentälle. Täysin uusi joukkue ja uusi valmentaja. Alussa se oli vähän sitä, että haettiin ja haettiin välillä.

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Lisää uutisia