AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 6.3.2018

TPS testaa kolmea pelaajaa

TPS testaa kolmea pelaajaa

Viime kaudella HIFK:ssa pelannut hyökkääjä Juho Mäkelä näyttää tällä hetkellä osaamistaan TPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Hyökkääjä Juho Mäkelä ja keskikenttäpelaaja Ben McKendry ovat parhaillaan Turun Palloseuran testissä. Kuluvan viikon loppupuolella TPS:n testiin saapuu lisäksi hyökkääjä Ismar Tandir.

– Etsimme yhtä hyökkääjää ja yhtä keskikenttäpelaajaa. Siinä on meidän loput hankinnat. Viimeistään puolentoista viikon päästä tiedetään, mitä ratkaisuja tässä tehdään, jos tehdään, kommentoi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Mäkelä on Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas kausilta 2005 ja 2010. Maalipörssin voitto irtosi kummallakin kaudella 16 maalilla. Mäkelä iski 16 Veikkausliigamaalia myös kaudella 2015, jolloin hän sijoittui sarjan maalintekijätilastossa toiselle sijalle. Kookas hyökkääjä on edustanut Veikkausliigassa HJK:ta, IFK Mariehamnia, SJK:ta, VPS:aa ja viimeiset kaksi kautta HIFK:ta. 34-vuotiaalla Mäkelällä on kokemusta myös ulkomaan kentiltä.

Kanadalainen McKendry pelasi viime vuonna pääasiassa Pohjois-Amerikan toiseksi ja kolmanneksi korkeimmilla sarjatasoilla. 24-vuotiaan ja 180-senttisen keskikenttämiehen tilille kirjattiin myös yksi ottelu pääsarjatasolla pelaavassa Vancouver Whitecaps FC:ssä.

22-vuotiaan Tandirin sukujuuret ovat Bosnia ja Hertsegovinassa. Tandir on syntynyt Saksassa ja muuttanut nuorena Yhdysvaltoihin, jossa hän pelasi muun muassa New York Red Bullsin akatemiassa. Viimeiset kaksi kautta 196-senttinen hyökkääjä on pelannut Bosnia ja Hertsegovinan pääsarjassa Sloboda Tuzlan joukkueessa.

Lisää uutisia