AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 15.2.2018

​Ilves ja Naatan Skyttä pitkään sopimukseen

​Ilves ja Naatan Skyttä pitkään sopimukseen

Ilves solmi pitkän sopimuksen oman kasvattinsa Naatan Skytän kanssa. (Kuva: Ilves)

Ilves on kiinnittänyt edustusjoukkueen riveihin oman kasvattinsa Naatan Skytän. 15-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus on 3+2-vuotinen.

U15-maajoukkuepelien lisäksi Skyttä pelasi viime vuonna vahvan kauden SM-hopeaa voittaneessa Ilveksen B-juniorijoukkueessa. Hän on parhaimmillaan keskikentän keskustan rooleissa ja saa käyttää vahvuuksiaan varsinkin kymppipaikalla.

Tänä talvena "Naatti" on harjoitellut säännöllisesti edustusjoukkueen mukana. Debyytti miesten peleissä tuli tammikuussa, kun vastuuta annettiin harjoitusottelussa Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. Nuorukainen kiitti luottamuksesta ja laukoi keltapaitojen tasoitusmaalin 1-1-lukemiin päättyneessä derbyssä.

– Vahvuuksiani ovat pelikäsitys ja pallonkäsittely pienessäkin tilassa. Hyvin minut otettiin joukkueessa vastaan ja olen innoissani sopimuksesta. TPV-peli oli hieno kokemus, en uskonut pääseväni niin nopeasti mukaan miesten peleihin. Tietysti oli vielä upea juttu tehdä maali kotiyleisön edessä, Skyttä kertoo.

Päävalmentaja Jarkko Wiss näkee suuren potentiaalin suojatissaan. Nuorille talenteille luodaan pelaajapolkua huipulle asti.

– Naatti tuli ennakkoluulottomasti joulukuussa mukaan ja vakuutti vanhemmat pelaajat taidoillaan. Hänellä on poikkeuksellisen hyvät ominaisuudet, vaikka onkin pienikokoinen. Älykäs pelaaja, joka pystyy pallollisena vaihtamaan nopeasti suuntaa. Meillä on siinä hiomaton timantti kasvamassa.

– Sopimuksen myötä saamme rauhassa käydä Naatin kanssa tilannetta läpi ja tehdä töitä. Hänellä on ollut rasitusperäisiä pikkuvammoja, joten meidän pitää olla tarkkoja mm. fyysisen kehityksen kanssa, Wiss tietää.

– Toivottavasti tässä on yksi monista lahjakkaista pelaajistamme, jotka tekevät tulevaisuudessa läpimurron urallaan. Naatti täyttää kohta 16 vuotta, ja muistaakseni Lauri (Ala-Myllymäki) tuli samanikäisenä mukaan edustukseen. Esimerkkejä on olemassa, mutta nyt tarvitaan kärsivällisyyttä.

Lisää uutisia