AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 2.2.2018

KuPS ja Stiwar Garcia pelaajasopimukseen

KuPS ja Stiwar Garcia pelaajasopimukseen

Kuopion Palloseura jatkaa joukkueensa vahvistamista kovalla tahdilla. KuPS ja kolumbialainen Stiwar Garcia ovat allekirjoittaneet perjantaina 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Laiturin sopimuksen myötä Kuopion Palloseuran joukkue on yhtä pelaajavahvistusta vaille valmis.

Stiwar Garcia saapui Kuopioon myöhään keskiviikkona ja kävi torstaina seuran lääkärintarkastuksessa. Laiturin on tarkoitus liittyä maanantaina joukkueen harjoitusvahvuuteen, jossa hänen sopeutumistaan auttaa tammikuussa keltamustan riveihin liittynyt maanmies Luis Carlos Murillo.

27-vuotias Garcia on 174-senttinen hyökkäyspään pelaaja, jonka suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat nopeus ja 1v1-haastaminen. Oikeajalkainen taituri on lähes yhtä vahva myös vasemmalla jalallaan ja pelaaja pystyy pelaamaan kaikkia hyökkäyspään rooleja.

Garcia on pelannut koko uransa Kolumbiassa, jossa on pelannut yli 50 ottelua maan pääsarjassa ja hieman päälle 100 ottelua toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Laituri teki päättyneellä kaudella Deportivo Pereiran riveissä seitsemän maalia ja antoi yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Stiwar oli näillä tehoilla joukkueensa toiseksi paras maalintekijä ja antoi eniten maaliin johtaneita syöttöjä.

Garcia tuo Kuopion Palloseuraan harvinaislaatuista ja kaivattua osaamista, sillä hänen kaltainen pelaajatyyppi on ollut pitkään valmennusjohdon haaveissa.

- Mietimme Stiwaria todella pitkään. Tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että hänen ominaisuutensa voivat pitkän kauden kuluessa auttaa meitä. Tarvitsemme materiaaliin leveyttä. Stiwar on nopea ja yllätyksellinen pelaaja, jonka ominaisuuksilla voi pelata hyökkäyspäässä joko keskellä tai laidalla. Sopeutuminen saattaa kuitenkin viedä jonkin verran aikaa, joten tutustutaan pelaajaan rauhassa, päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi.

Lisää uutisia