vko.04 // 28.1.2018

Åhman haki positiivista: "Olemme parantaneet koko ajan"

"Ootsilla" joukkoineen on vielä paljon töitä edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin peli parani olennaisesti viikontakaisesta, mutta KuPS oli liian vahva, jotta kemiläiset olisivat päässeet sunnuntaina avaamaan cupin pistetilinsä. KuPS ratkaisi ottelun viimeisen 12 minuutin aikana edukseen lukemin 1-3 (1-1).

Varsinkin ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta kelpo esitys, vaikka kuopiolaisvieraat hallitsivatkin palloa enemmän. Joukkue pääsi kotiyleisön kera juhlimaan myös kauden avausmaalia, kun 7. minuutin kohdalla Keaton Isaksson iski maalin edestä 1-0. Maalia edelsi näyttävä hyökkäys, jonka laittoi liikkeelle Maksim Lipin. Virolainen antoi upean syötön vasemmalla laidalla täyteen vauhtiin päässeelle Kevin Tanolle, joka eteni päätyyn ja antoi tarkan syötön maalinedustalle ehtineellle Isakssonille.

Savolaisten tasoitus syntyi 33. minuutilla. Kemiläisten huolimaton purkupallo ajautui Ville Saxmanille, joka pisti pallon kohti Mikko Vilmusen vartioimaa kemiläismaalia. Tilanteeseen leikkasi oikealta terävästi vielä viime kaudella PS Kemiä edustanut Rasmus Karjalainen, jonka tuikkaus ohitti Vilmusen. Herrasmiehen tavoin Karjalainen jätti tuulettamatta entistä seuraansa vastaan tekemänsä osuman, joka oli hänen ensimmäisensä KuPS-paidassa.

Toisella jaksolla kemiläisten väsyessä KuPS:n pallonhallinta oli vieläkin selkeämpää, ja se johti lopputuloksen kannalta olennaisiin virheisiin. 78. minuutilla juuri kentälle vaihdosta tullut Saku Savolainen antoi oikea-aikaisen pystysyötön Petteri Pennaselle, joka pääsi nokikkain Vilmusen kanssa ja tarkka sijoitus alanurkkaan vei keltamustat johtoon.

Loppulukemat iski Urho Nissilä 88. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle kentän toisesta päästä PS Kemin huonosti pelatusta vapaapotkutilanteesta. Koko joukkueen ollessa valmiina keskitykseen kuopiolaisten maalinedustalla tilannetta ryhdyttiin rakentamaan lyhyellä syötöllä, josta seurasi toppari Jorginhon pallonmenetys ja KuPS:n nopea vastahyökkäys. Kaksi ensimmäistä vetoa Vilmunen vielä ehti peittää, mutta kolmatta ei.

– Näitä ei vaan saa päästää syntymään. Annamme vastustajalle maaleja aivan liian helpolla, PS Kemin valmentaja Jari Åhman toisti itseään.

– Tässä näkee kakkosesta tulleiden ja liigaa pelanneiden eron. Pallon pitää liikkua nopeammin ja uskaltaa pelata, vaikka aikaa on vähän. Tuloksessa näkyy myös se, että ottelun lopulla alkoi pojilta bensakin loppumaan.