AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 19.1.2018

FC ​Hongan akatemiamalli täydessä toimintakunnossa

FC ​Hongan akatemiamalli täydessä toimintakunnossa

Hongan akatemiamalli tähtää laadukkaaseen arkeen.

Alkavalle kaudelle Esportin alaisuuteen siirtyivät Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan edustusjoukkueen lisäksi myös Kakkoseen noussut Honka Akatemia, sekä B-SM eli alle 17-vuotiaiden poikien edustusjoukkue.

Veikkausliigajoukkueen valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Vesa Vasara (UEFA Pro), valmentaja Sampo Koskinen (UEFA B), sekä maalivahtivalmentaja Ayoze Mentado (UEFA A).

Akatemian vetovastuun ottaa PK-35 Vantaasta saapuva espanjalainen Sergio Almenara (UEFA Pro), ja hänen apunaan toimii viime kaudellakin joukkuetta valmentanut Henri Kaasalainen. B-SM-joukkueen päävalmentajana toimii VPS:n organisaatiosta paluun tekevä Riku Paularinne (UEFA B), jonka apuna toimii espanjalainen Xavi Gurri (UEFA Pro). Joukkueiden toiminnassa tärkeänä mukana ovat myös fysiikkavalmentaja Harri Kokko, fysioterapeutti Niklas Virta, sekä huollosta vastaava Juha Saavalainen.

- Tämä kolmen joukkueen tiivis symbioosi on meille iso mahdollisuus ja kilpailuetu. Jo nyt on nähtävissä, että malli synnyttää paljon synergiaa eri asioissa. Akatemian ja BSM:n arkirytmi jossa päivän pääharjoitus alkaa aina heti edustuksen jälkeen 15:30 on asia mistä haluan mainita eriyisesti. Arjen laatu on mielestäni kaiken a ja o ja nyt sitä on ainakin mahdollisuus tehdä ja toteuttaa, iloitsee Hongan manageri Hexi Arteva.

Kaikkien kolmen joukkueen valmentajat toimivat tiiviisti yhdessä. Suurta valmennustiimiä käytetään myös edustusjoukkueen harjoituksissa, niiden suunnittelussa sekä pelitavan luomisessa. Myös harjoitukset on suurilta osin kohdennettu yhteen. Useimpina päivinä Akatemia ja BSM harjoittelevat heti edustuksen jälkeen tai aamuisin sitä ennen.

Tuleva Veikkausliigakausi tuo myös muutamia muutoksia Hongan tukijoukkoihin. Hongan terveydenhuollosta vastaa ensi kaudella Pohjola Sairaala. Joukkueen lääkärinä jatkaa Aleksi Kallioniemi. Hongan varusteet hoituvat ensi kaudella yhteistyössä Puman kanssa. Myös lipunmyynnissä tapahtuu muutoksia. Hongan otteluiden lipunmyynnistä tulee vastaamaan tiketti.fi. Uudet kumppanit esitellään tarkemmin vielä tammikuun aikana.

Lisää uutisia