AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 17.1.2018

Berkant Güner isoin odotuksin Vaasaan

Berkant Güner isoin odotuksin Vaasaan

Vaasan Palloseura julkaisi tiistaina 1+1-vuotisen sopimuksen Berkant Günerin kanssa. Güner siirtyi Vaasaan saksalaisen Eintracht Braunschweigin organisaatiosta.

Pelaaja myöntää VPS:n sivuilla, että muita vaihtoehtoja oli, mutta hän halusi tulla VPS:aan.

– Olen iloinen uudesta sopimuksesta. Olen saanut jo uusia ystäviä joukkueesta ja tutustun ryhmään koko ajan paremmin. Minulla oli vaihtoehtoja Saksassa ja Turkissa, mutta pidin VPS:aa hyvänä paikkana näyttää sen mitä osaan. Tämä on pääsarja ja toivon pystyväni auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon kehittäen itseäni samalla, Güner pohtii.

Omien sanojensakin mukaan Günerin vahvuudet löytyvät tekniseltä puolelta.

– Minulla on hyvä tekniikka ja myös syöttäminen on vahvuuteni. Löydän mielestäni joukkuekaverit kentältä aika hyvin. Pystyn myös itse viimeistelemään, väkkärämäinen pelaaja sanailee.

VPS on kiinnittänyt viime aikoina runsaasti nuoria pelaajia. Hän kokee, että tämä helpottaa sopeutumista joukkueeseen.

– Uskon, että se auttaa minua, kun ryhmässä on muitakin saman ikäisiä pelaajia. Keskusteltavaa riittää kentällä ja sen ulkopuolella.

Vaikutelma Vaasan Palloseurasta on hyvä. Hänen mukaansa fasiliteetit eivät kalpene Euroopan suurseuroille, kun niitä suhteuttaa.

– Suomalaisessa futiksessa vaikuttaa olevan paljon samaakin kuin saksalaisessa jalkapallossa. Eurooppalainen ajattelutapa pelistä ei kuitenkaan niin paljon vaihtele. VPS on ammattimainen organisaatio, jossa toimintatavat ovat hyvin lähellä sitä mitä ne ovat isoissakin saksalaisissa seuroissa.

– Dortmund esimerkiksi on yksi suurimmista seuroista Saksassa ja koko Euroopassa, joten siellä olosuhteet ovat aivan huippuluokkaa. Mutta niin ne ovat täälläkin, jos ajattelee, että Suomen tasolla tällaiset treenimahdollisuudet, uusi stadion ja ammattimaiset toimintatavat antavat meille todella hyvän mahdollisuuden kehittyä. Sää on toki Suomessa aika erilainen, mutta se ei ole minulle ongelma.

Vaasasta asuinpaikkanakin ensivaikutelma on ollut hyvä.

– Kaupunki on pieni ja mukava. Pidän siitä, ettei kaupunki vaikuta kovin kiireiseltä. Uskon, että tykkään täällä asumisesta.

Güner odottaa innolla kotiyleisön eteen pääsemistä lauantain Umeå FC -kamppailussa.

– On tosi kiva päästä pelaamaan heti. Toivon, että pelaamme hyvän ottelun. Emme ole kauaa vielä olleet yhdessä joukkueena, mutta voimme näyttää, missä menemme nyt.

Lisää uutisia