FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.02 // 11.1.2018

​Jems Geffrard RoPS:aan 1+1 vuoden sopimuksella

​Jems Geffrard RoPS:aan 1+1 vuoden sopimuksella

Jems Geffrard vahvistaa RoPS-puolustusta. (Kuva: RoPS)

Montrealissa kasvanut Jems Geffrard, 23, on Rovaniemen Palloseuran uusin sopimuspelaaja. RoPS ja Geffrard ovat allekirjoittaneet yksivuotisen sopimuksen vuoden optiolla.

Pelipaikaltaan nopea sekä ulottuva Geffrard on lähtökohtaisesti keskuspuolustaja, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla.

Geffrardin edellinen seura oli raaseporilainen Ekenäs IF. Sitä edeltävät kaksi kautta hän edusti United Soccer Leaguessa pelaavaa FC Montréalia. FC Montréal on MLS-seura Impact de Montréalin reservijoukkue.

Viime syksynä Geffrard kutsuttiin ensimmäistä kertaa myös Haitin maajoukkueeseen. Kanadassa syntynyt puolustaja omistaa Haitin passin vanhempiensa kautta.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kiinnitti huomionsa Geffrardiin jo hänen pelatessaan Ekenäs IF:ssä. Paremmin kanadalaispuolustaja tuli tutuksi viime joulukuun testijaksolla.

- Näimme lupaavia asioita. Jems on nopea, kookas, vasenjalkainen ja hyvä avaamaan peliä, Koskela kehuu.

- Hänessä on mielenkiintoista potentiaalia. Tietenkin on muistettava, että nyt edessä on nousu sarjaporrasta ylemmäs, mutta Jems vakuutti pelaajana, joka haluaa edetä urallaan.

Samaa kertoo keskuspuolustaja itsekin. Geffrard saapui Napapiirille kehittyäkseen. Heti joulukuun ensikosketuksen perusteella hän uskoo valinneensa oikean joukkueen.

- RoPS:n treeneissä tempo oli jopa kovempi kuin odotin, mutta olin kuullut jo etukäteen paljon positiivista Tonista sekä siitä, mitä hän saavutti Klubi 04:n kanssa, Geffrard taustoittaa.

- Lisäksi pukukopissa ja koko seurassa minut otettiin vastaan todella hyvin. Tuntui kuin olisin saapunut uuteen perheeseen enkä suinkaan uuteen työpaikkaan.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia