AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 26.12.2017

​Särkkä tyytyväinen KuPS:n maalivahtien työmoraaliin

​Särkkä tyytyväinen KuPS:n maalivahtien työmoraaliin

Otso Virtanen pelasi hyvän kauden KuPS:n maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Otso Virtasen ja Miika Töyräksen sitoutuminen harjoitteluun on ilahduttanut KuPS:n maalivahtivalmentajaa Jori Särkkää.

Virallisesti marraskuussa KuPS:n maalivahtivalmentajaksi tullut Jori Särkkä on tyytyväinen siihen mitä on toistaiseksi nähnyt joukkueen maalivahdeilta Otso Virtaselta ja Miika Töyräkseltä.

Särkkä kehuu molempien molarien harjoitusasennetta, mutta muistuttaa, että kummallakin on vielä rutosti töitä tehtävänä.

- Molemmilla se henkilökohtainen tavoite on mennä uralla eteenpäin ja kehittää itseään. Tekemiseen on oikeanlainen ote. Kun olin mukana loppusyksyn, itselle piirtyi aika hyvin ne osa-alueet, missä sitä ns. ruuvia on vielä kiristettävissä. Säännöllisen valmennuksen ja yhteisen tekemisen meiningillä on tavoite saada aikaiseksi, että valmennus ja itse maalivahdit vievät poikia eteenpäin, jo elokuussa ensimmäiset harjoitukset KuPS:ssa vetänyt Särkkä selitti.

- Pojat ovat ihan hyvällä tiellä, mutta tekemistä vielä riittää. Otsollakin, vaikka on kansainvälisillä kentillä jo pelannut, riittää vielä tekemistä. Varmasti he itsekin tunnistavat ne alueet. Pojat ovat valmiina vastaamaan haasteeseen urheilijoina, siinä mielessä molemmat ovat oikein hyviä valmennettavia.

Virtanen pelasi vahvan kauden KuPS:n maalilla pelaten kaikki sarjapelit alusta loppuun. Se on Särkän mukaan iso saavutus 23-vuotiaalta nuorelta maalivahdilta.

- Otso näytti ja täytti laatumaalivahdin kriteerit. Hän pelasi kauden joka ikisen minuutin Veikkausliigapeleissä, kaikki 33 kierrosta. Hän pelasi tasaisen varmasti, luotettavasti ilman isoja notkahduksia. Se on selkeä laatumaalivahdin kriteeri, että pelaat paljon niin, että taso säilyy, Särkkä kehui.

- Otsosta pitää muistaa sekin, että hän on nuori maalivahti, ei kokenut vielä. Se, että hän suoriutui noinkin tasaisen varmasti luotettavalla tasolla, on erinomainen lähtökohta kehittymisen ja uran luonnin suhteen. Se luo luottamusta joukkueeseen ja valmennukseen.

Lisää uutisia