AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 18.12.2017

Kautonen tyytyväinen Tolosen sopimukseen SJK:n kanssa

Kautonen tyytyväinen Tolosen sopimukseen SJK:n kanssa

Tommi Kautonen (vas.) on iloinen saadessaan Maximo Tolosen, 16, mukaan SJK:n joukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen on tyytyväinen siihen, että FC Hongan jättänyt 16-vuotias Maximo Tolonen valitsi uudeksi seurakseen SJK:n lähdettyään FC Hongasta.

Tolonen solmi seinäjokelaisseuran kanssa sunnuntaina kahden vuoden sopimuksen, jossa on optio kaudesta 2020.

- Maximo on erittäin taitava ja luova pelaaja. Kymppialueen viimeisen kolmanneksen, viimeisten murtavien syöttöjen antaja. Maalipaikkojen luoja. Ja hän pystyy myös itse viimeistelemään maaleja, kuvailee Kautonen uutta valmennettavaansa.

- Totta kai tuleminen SJK:hon on iso haaste hänelle, mutta hänellä on kyvyt ja ominaisuudet, sekä ikään nähden henkinen vahvuus ja kypsyys, joten näen, että hänellä on täydet mahdollisuudet kamppailla jo nyt meidän avauskokoonpanon paikasta sekä säännöllisestä peliajasta, kertoo Kautonen.

Tolonen on Espoossa syntynyt FC Hongan kasvatti. Hän on asunut vanhempiensa kanssa myös Iso-Britanniassa ja pelasi jo 11-vuotiaana Skotlannin Rangersissa ja Hibernianissa. Hänen äitinsä on kotoisin Argentiinasta ja isä Suomesta.

Tolonen nousi suoraan C-junioreista Hongan reservijoukkueeseen ja jopa edustusjoukkueeseen kaudella 2016 ja pelasi tuolloin ensimmäiset minuuttinsa aikuisten tasolla Kakkosessa ja Kolmosessa. Ensimmäinen maali Hongan edustujoukkueessa syntyi syksyllä 2016 Suomen Cupissa Malmin Ponnistajia vastaan vastaan. Hän ratkaisi Hongan välieräpaikan tekemällä ottelun ainoaksi jääneen maalin FF Jaroa vastaan loppuhetkillä. Hän pelasi myös SJK:ta vastaan cupin välierässä, mutta ei onnistunut maalinteossa. Suomen paidassa hän on pelannut kaikkiaan 15 alle 17-vuotiaiden maaottelua ja tehnyt niissä 9 maalia. Päättyneellä kaudella hän pelasi 21 ottelua Ykkösessä. Hän teki Veikkausliigaan nousseessa Hongassa kaksi maalia. Hänen otteitaan on seurannut tarkkaan Kölnin lisäksi moni muu maailman huippuseura.

Kielitaidosta ei ulkomaat ainakaan jää hänen kohdallaan kiinni, sillä Espanjan kielen hän on oppinut äidiltään, Suomen isältään. Lisäksi hän on käynyt peruskoulunsa englanniksi Suomessa ja Iso-Britanniassa. Lukion tänä syksynä aloittanut Tolonen opiskelee lisäksi Ranskaa valinnaisena kielenä.

Tolonen on mukana, kun SJK kohtaa torstaina 21.12. klo 18:15 alkavassa harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan FC Hakan. Ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla ja siihen on vapaa pääsy.

Lisää uutisia