FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.49 // 4.12.2017

Stavitski siirrostaan: ”Vuosi sitten lähtö ulkomaille oli pelkkä unelma"

Stavitski siirrostaan: ”Vuosi sitten lähtö ulkomaille oli pelkkä unelma"

Timo Stavitski pelasi huippukauden RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

18-vuotias Timo Stavitski siirtyy ranskalaisen SM Caenin organisaatioon neljän ja puolen vuoden sopimuksella, RoPS uutisoi verkkosivuillaan.

Timo Stavitskin viime kuukaudet ovat olleet hektisiä. Veikkausliiga päättyi reilu kuukausi sitten, mutta laituri on viilettänyt sen jälkeen pitkin Eurooppaa. Ensin ohjelmassa oli maaotteluleiri Espanjassa, sitten testit espanjalaisen FC Barcelonan ja ranskalaisen Toulousen organisaatioissa.

Lopputulos oli, että Stavitski kirjoitti viikonloppuna pitkän sopimuksen ranskalaisen SM Caenin kanssa.

- Vaikea tätä tunnetta on avata. Odottava, jännittynyt, mutta ennen kaikkea helpottunut, kun kaikki on lopultakin saatu vietyä päätökseen, Stavitski kommentoi.

- Vuosi sitten lähtö ulkomaille oli pelkkä unelma. Oikeasti edes kaksi kuukautta takaperin en olisi uskonut, että näin tulee käymään.

Siirto ulkomaille tuli Stavitskin kohdalla lopulta vain yhden Veikkausliigakauden jälkeen. Suuri yllätys se ei kuitenkaan ole, sillä laituri pelasi huiman vuoden ja on saanut onnistumisia myös maajoukkueessa. Stavitski siirtyi Rovaniemelle HJK:n kakkosjoukkueesta Klubi04:stä.

- Klubi04:n jälkeen arvioimme, että kaksi tai korkeintaan kolme vuotta Veikkausliigassa olisi se aika, jonka jälkeen olisi jo siirryttävä ulkomaille.

- Nyt loppu on enää minusta kiinni. Ranskan pääsarjassa pelaa kuitenkin todella kovia nimiä. Jos kaikki onnistuu nappiin, saatan itsekin olla parin vuoden sisään pelaamassa maailman huippuja vastaan.

RoPS:ssa saamastaan mahdollisuudesta Stavitski on syvän kiitollinen.

- On paljon asioita, jotka Rovaniemellä toimivat, ja myös kannattajilta saamani tuki oli merkittävä. Suurin yksittäinen asia oli silti se, että minulle annettiin tilaisuus ja minuun luotettiin, Stavitski kiittelee.

- Ja siitä iso kiitos kuuluu Juha Maliselle, joka antoi minulle vastuuta ja Matti Kilpelälle, jonka kanssa työskentelin tiiviisti. Ilman heitä ja tätä RoPS:n mahdollisuutta siirtoa Ranskaan ei olisi tapahtunut.

vko.29 // 22.7.2019
Lisää uutisia