FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.46 // 14.11.2017

​Lahden ammattikorkeakoulu ja FC Lahti kumppanuussopimukseen

​Lahden ammattikorkeakoulu ja FC Lahti kumppanuussopimukseen

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK ja FC Lahti ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, joka tulee entisestään tiivistämään korkeakoulun ja urheilun yhteistyötä.

Sopimusta olivat allekirjoittamassa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen sekä myyntipäällikkö Jussi Länsitalo. LAMKia edustivat rehtori Vesa Harmaakorpi, vararehtori Marjo-Riitta Järvinen sekä aluekehitysjohtaja Jari Hautamäki.

- Kumppanuussopimuksella halutaan tiivistää LAMKin ja FC Lahden jo käynnissä olevaa yhteistyötä ennen kaikkea yhteisen näkyvyyden, urheilijoiden koulutuksen ja seuratoiminnan kehittämisen alueilla. Kehittäminen tapahtuu opiskelijoiden toteuttamina projekteina, harjoitteluina ja opinnäytteinä. Kohteina ovat myös muun muassa urheilijan oppimisväylän kehittäminen, tapahtumajärjestäminen sekä eSports, kommentoi Tomi Honkanen.

FC Lahti on ollut alusta alkaen mukana urheilijan oppimisväylän kehittämisessä. Tämä uusi toimintamalli on suunnattu kilpa- ja huippu-urheilijoille, jotka haluavat yhdistää urheilun ja korkeakouluopiskelun. Myyntipäällikkö Jussi Länsitalo tunnistaa hyvin ammattilaisjalkapalloilun ja opiskelun yhdistämisen haasteet. Hän on itse alumni ja valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2015.

- Urheilijan oppimisväylässä kaikki osapuolet voivat voittaa. Urheilija hyötyy niin aktiiviuransa kuin sen jälkeistä aikaa ajatellen ja opiskelijoiden edustamat urheiluseurat oppimis- ja kehittämistehtävien muodossa. LAMK taas voittaa urheilijamyönteisenä korkeakouluna ja Lahti urheilukaupunkina, lehtori Tatu Saarinen listaa.

Ammattimaisen urheilun ja määrätietoisen korkeakouluopiskelun yhdistäminen on mahdollista, kunhan on riittävästi yhteistä tahtotilaa. Urheilijan ja valmentajan lisäksi tarvitaan huippu-urheiluasennetta myös koululta, opettajilta ja koko kaupungilta, seuroja, lajiliittoja sekä liikuntajärjestöjä unohtamatta.

LAMK ja FC Lahti odottavat innolla konkreettisia tuloksia urheilijan oppimisväylästä sekä kumppanuussopimuksen muilta osa-alueilta.

Lisää uutisia