AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2017

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas jatkaa uraansa Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa.

FC Lahdesta siirtyvän Kuninkaan sopimus Interin kanssa on yksivuotinen seuran toisen vuoden optiolla ja Hakasta tulevan Mäenpään sopimus on kaksivuotinen.

Etelä-Karjalan Luumäeltä kotoisin oleva 20-vuotias Mikko Kuningas on pelannut viimeiset kolme kautta FC Lahdessa siirryttyään sinne PEPO Lappeenrannasta. Nuoresta iästään huolimatta jo 62 Veikkausliigan ottelua Lahdessa pelannut Kuningas on Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretalle mieleinen vaihtoehto keskikentälle.

- Kuningas on sellainen keskikenttäpelaaja, jota olemme etsineet. Hän on dynaaminen vasenjalkainen pelaaja, joka pystyy suoriutumaan hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Piccareta kuvailee Interin sivuilla.

Kuninkaan tavoin Niilo Mäenpää on nuoresta iästään huolimatta jo miesten tasolla kokenut pelaaja. Hämeenlinnasta kotoisin oleva 19-vuotias Mäenpää on pelannut kolmen kauden aikana Ykköstä valkeakoskelaisen Hakan paidassa 66 ottelua. Piccaretan mukaan Mäenpää on monipuolinen keskikenttäpelaaja.

- Mäenpää on teknisesti ja taktisesti taitava box to box -keskikenttäpelaaja, jolla on myös pelintekijän ominaisuuksia, italialaisvalmentaja kertoo.

Lisää uutisia