AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 7.7.2018

​Mikko Kuningas palaa pääkallopaikalle: "Tätä on odotettu pitkään"

​Mikko Kuningas palaa pääkallopaikalle: "Tätä on odotettu pitkään"

Kuningas ratkaisi Interille Cupin voiton taannoin Helsingissä.

FC Interin keskikenttämiehellä Mikko Kuninkaalla on lauantaina erityinen ottelu, kun hän kohtaa entisen seuransa FC Lahden Kisapuistossa, jossa hän teki liigadebyyttinsä kolme vuotta sitten.

PEPOn kasvatti siirtyi Lappeenrannasta FC Lahteen kaudeksi 2015. Kuningas debytoi heinäkuussa Ilvestä vastaan tulemalla vaihdosta kentälle. Ei kestänyt kauan, kun hän oli harhauttanut pari tupsukorvaa ja laittanut pallon yläkulmaan. Se oli ikimuistoinen hetki nuorelle pelaajalle.

Kuningas edusti FC Lahtea viime kauden loppuun asti, kunnes siirtyi Aurajoen rannalle FC Interin paitaan. Lauantaina hän kohtaa ensimmäistä kertaa entisen seuransa Interin sinimustanutussa.

- Onhan tämä todella erityinen matsi, koska en ole koskaan pelannut FC Lahtea vastaan. Onhan se outoa, mutta on kiva pelata ensimmäinen kohtaaminen Kisapuistossa vanhan kotiyleisön edessä. Kyllä se hieman on jännittänyt nähdä kaikki tutut pelikaverit ja ympäristö. Tätä matsia on jollain tavalla odottanut talvesta asti, Kuningas myöntää.

20-vuotiaan Kuninkaan peli FC Interissä on kulkenut. Myös tehoja on tullut, sillä hän on tehnyt 15 ottelussa kaksi maalia ja antanut yhtä monta syöttöä. Se sivuaa hänen omaa ennätystään vuodelta 2016, vaikka futiskausi on vasta puolivälissä. Lisäksi Kuningas iski Interin voittomaalin Suomen Cupin finaalissa.

- En ole ihmeellistä eroa nähnyt omassa pelissäni verrattuna Lahteen. Ei niitä tehojakaan ole kuin muutama. Nyt olen kuitenkin saanut enemmän tasaisuutta omaan touhuuni, joten olen pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla monia pelejä putkeen, Kuningas näkee.

FC Interin ja FC Lahden oli tarkoitus kohdata aikaisemmin, mutta matsi siirrettiin Suomen Cupin finaalin vuoksi.

- Kaikkeni teen, että saamme mahdollisimman monta pistettä vietyä Turkuun. Se vaatii paljon onnistumisia, mutta fakta on että me tarvitsemme kipeästi voittoja ja tasapelejä. Lähdemme Lahteen voittamaan ja toivottavasti pystyn siinä auttamaan, Kuningas kertoo.

FC Interin kausi on ollut hankala ja Lahteen joukkue seilaa allaan viisi perättäistä ottelua ilman voittoa. Kuningas uskoo, että tasapaino hyvän puolustus- ja hyökkäyspelin välillä tulee löytymään nopeasti.

- Viime peleissä olemme saaneet puolustusta parempaan kuntoon ja selkeämmäksi. Olemme onnistuneet taktisesti puolustussuuntaan, mutta olemme olleet tehottomia ylöspäin, Kuningas pohtii.

- Hyökkäyspeliin tarvitsemme lisää voimaa, koska nyt se on ollut liikaa muutamien yläkerrassa pelaavien yksilöiden varassa. Siihen tarvitaan kuitenkin koko joukkue. Keskikentällä se tuntuu siltä, että pelin rytmittämisessä on tekemistä. Siihen kun saadaan kehitystä, niin hyökkäyksemme eivät päättyisi turhan nopeasti. Saisimme huilattua pallon kanssa ja rakennettua maalipaikkoja, joissa olisi enemmän vaaraa ja enemmän pelaajia mukana, hän jatkaa.


FC Lahti - FC Inter Lahden Kisapuistossa lauantaina 7.7. klo 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia