AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2017

Pasoja haikeana: "Kaikilla lyönyt vähän tyhjää tällä viikolla"

Pasoja haikeana: "Kaikilla lyönyt vähän tyhjää tällä viikolla"

"Paso" ei selittele kauden lopputulemaa. (Kuva: Jussi Reinilä)

JJK pelaa tällä erää viimeisen Veikkausliigaottelunsa lauantaina, kun vieraaksi Harjulle saapuu VPS.

JJK:n urhoollinen taistelu päättyi pettymykseen loppumetreillä, kun toiseksi viimeinen kierros sinetöi sarjaportaan vaihtumisen takaisin Ykköseen. JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja myöntää, että olo on kauden päättyessä haikea.

- Kyllähän tässä varmaan joukkueessa on kaikilla lyönyt vähän tyhjää tällä viikolla. Treeneissä on pyritty hakemaan kuitenkin sopivaa fiilistä ja rentoutta – mennä fiiliksen kautta, kun pelillistä panosta ei viimeiselle kierrokselle enää jäänyt.

- Tässä vaiheessa kautta on tietenkin sarjatilanteesta riippumatta aina myös omaa haikeuttaan: jokaisen kauden päätteeksi jotkut pelaajista aina lähtevät. Valmistavissa treeneissä oli viimeistä kertaa ihan koko joukkue paikalla. Mutta tämä kuuluu lajiin, joten onhan siihen siinä mielessä pitänyt jo tottua, pitkän ja komean peliuran päätteeksi valmentajaksi siirtynyt Pasoja toteaa.

Sarjanousijana JJK lähti kauteen altavastaajan asemassa ja kaudesta osattiin kettuleirissä odottaa haasteellista.

- Sinällään on positiivista, että kehityskäyrä kauden aikana osoitti ylös eikä alas, mutta kyllä se ottaa päähän todella raskaasti, että heikko alkukausi jättää niin paljon hampaankoloon. Annettiin silloin aivan liikaa tasoitusta.

- Joukkueenrakennuksessa ei aivan onnistuttu ja siitä seurasi omat ongelmansa, mutta oli siinä myös epäonnea, miten maksimaalinen loukkaantumissuma kevätpuolella oli. Ei siinä oikein ollut mitään tehtävissä.

Pahimmillaan loukkaantumisten ja otteluruuhkan runtelemassa kettulaumassa pelikuntoisia pelaajia olikin vain juuri ja juuri avauskokoonpanon verran. Kesän edetessä tilanne kuitenkin helpotti – eikä kettulauma missään vaiheessa luovuttanut.

- Juhannuksen jälkeen palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Etenkin kun saatiin vielä Sasa (Jovovic) ja Hindrek (Ojamaa) mukaan, olisi loppukauden esitysten perusteella ansaittu säilyä. Mutta ei auta, kausi kestää sen 33 kierrosta, Pasoja summaa.


JJK-VPS Harjun stadionilla lauantaina 28.10. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia