AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2017

SJK-kapteeni Aksalu: "Otetaan kaikki oppi tästä kaudesta"

SJK-kapteeni Aksalu: "Otetaan kaikki oppi tästä kaudesta"

Mihkel Aksalu katsoo luottavaisena tulevaan. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK päättää Veikkausliigakauden osaltaan lauantaina kotiyleisön edessä FC Interin saapuessa vieraaksi.

Joillekin SJK-pelaajille lauantain ottelu voi olla uran viimeinen SJK-paidassa, joillekin taas ensimmäinen tai yksi monista tulevista. Varmaa on kuitenkin se, että kukaan pelaajista ei ole kauteen ollut tyytyväinen ja parempaa halutaan tulevaisuudessa. Myös pelaajat haluavat päättää kauden voittoon.

- Vaikea kausi loppuu. Muutama kierros sitten meillä oli vielä europaikka omissa käsissä, joten todella kovaa harmittaa että emme käyttäneet itse omia mahdollisuuksiamme. Joten päällimmäisenä on todella kova pettymys koko kaudesta ja tuntuu tyhjältä. Teimme pitkän kauden töitä, mutta kauden lopussa ei ole mitään tulosta, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu.

- Statistiikka kuitenkin näyttää, miksi me olemme siellä missä me nyt olemme. Kun katsoo kuinka monta maalia olemme tehneet ja kuinka monta päästäneet, niin se näyttää, että emme ole edes saaneet sellaisia tuloksia, että ansaitsisimme olla kärkikolmikossa tällä kaudella, Aksalu jatkaa.

Kauden viimeisessä ottelussa halutaan kuitenkin näyttää - tosin Aksalun mukaan yhtä lailla näyttöhaluja on varmasti myös vierailijalla.

- Uskon, että molemmilla joukkueilla on vähän samantapainen fiilis tähän viimeiseen otteluun lähtiessä. Joten kova Inter on tulossa vastaan. Mutta me emme ainakaan missään tapauksessa ole tyytyväisiä mihinkään muuhun kuin voittoon tästä pelistä. Pelaamme meidän kotikentällä ja haluamme, että yleisölle jää hyvä fiilis viimeisestä kotipelistä, painottaa Aksalu.

Aksalu on kuitenkin varma, että joukkue ja seura ottaa päättyvästä kaudesta opikseen ja tulee entistä vahvempana takaisin kaudelle 2018.

- Kuten vanha sanonta kuuluu, jos et onnistu, niin tee se uudelleen paremmin. Eli meidän pitää oppia meidän virheistä. Otetaan kaikki oppi tästä kaudesta, ja kaikki ne asiat jotka on tehty huonosti, tehdään paremmin seuraavilla vuosilla. Oppiihan sitä varmasti toistenkin virheistä, mutta vielä paremmin sitä oppii omistaan.


SJK - FC Inter OmaSp Stadionilla lauantaina 28.10. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia