vko.42 // 21.10.2017

Ratkaisumaali harmitti Åhmania

Oma maali kismitti Jari Åhmania. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi hävisi perjantaina Ilvekselle 0-1 ja samalla se tiesi sitä, että kemiläiset joutuvat jännittämään vielä viimeiselle kierrokselle suoran sarjapaikkansa vuoksi. PS Kemin päävalmentaja Jari Åhmania harmitti erityisesti ottelun ratkaissut maali.

Ilves voitti trillerin Juuso Laitisen 62. minuutilla tekemällä omalla maalilla. Laitinen tuikkasi pelivälineen etunurkasta oman maalin kattoon Ilveksen vaihdosta kentälle tulleen Marius Nubissin ahdistellessa. Keskityksen maalin edustalle lähetti Iiro Järvinen.

– Ei voi omia maaleja antaa, jos tällä tasolla halutaan pelata. Ei vain voi antaa, suomi PS Kemin valmentaja Åhman omiaan.

– Näitä maaleja olemme antaneet vastustajille aivan liikaa. Jokaiselle pelaajalla on peiliin katsomisen paikka, jos haluaa menestyä jalkapalloilijana, pettynyt Åhman jatkoi omiensa kritisoimista.

Voitolla tai tasapelillä PS Kemi olisi varmistanut liigapaikkansa ensi kaudeksi. Tappiollakin paikka olisi varmistunut, mikäli Helsingin IFK olisi hävinnyt kotiottelunsa SJK:lle. Lähellä se olikin. Mikael Forssel iski 1-2 kavennuksen 81. minuutilla ja 2-2 tasoituksen pelikellon näyttäessä 90+3 minuuttia.

Perjantain tulosten myötä ratkaisu siirtyy ensi lauantain päätöskierrokselle, jolloin PS Kemi kohtaa kotonaan hopeamitalia tavoittelevan Kuopion Palloseuran ja HIFK vieraissa sarjan neljännestä sijasta ja viimeisestä eurocupin paikasta kilvoittelevan FC Lahden. PS Kemille riittää sarjapaikan varmistamiseen tasapelikin. HIFK voi kivuta maalierolla PS Kemin ohi vain voittamalla FC Lahden, ellei PS Kemi saa pisteen pistettä KuPS:lta. HIFK tai PS Kemi joukkueista joutuu vääjäämättä piinaaviin liigakarsintaotteluihin FC Honkaa vastaan.

– Lauantaina tulee KuPS:n kanssa isojen panosten peli. Mutta ei auta itku markkinoilla, sitähän varten tässä on harjoiteltu, Åhman tuumii hetken rauhoituttuaan.

Åhmanin mukaan PS Kemi lähtee KuPS:n kimppuun oman pelin kautta.

– Lahti-HIFK:n ottelun vaaraan emme laske mitään, Åhman painottaa.

Omaa maalia lukuun ottamatta Åhman oli melko tyytyväinen legioonansa otteisiin.

– Siihen saakka peli kulki aika pitkälle suunnitelmiemme mukaan.

PS Kemi-KuPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.