AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2017

Malinen löysi onnistujia tappiosta huolimatta

Malinen löysi onnistujia tappiosta huolimatta

Juho Hyvärinen sai Malisen kehut. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran kauden viimeinen kotiottelu päättyi selvänumeroiseen 0-3 (0-1) vierasvoittoon. Pisteiden myötä hallitseva mestari IFK Mariehamn pitää edelleen kiinni ensi kauden europelipaikoista.

Selvästä tappiosta huolimatta RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen löysi joukkueestaan myös onnistujia. Vahvasti vaihdosta kentälle tullut Juho Hyvärinen ansaitsi päävalmentajan kehut.

- Juho toi aktiivisuutta toisen jakson peliin. Sillä laidalla oli ollut hiukan vaikeuksia, johon Juhon vaihto oli onnistunut ratkaisu. Eikä kaikki johtunut vaihtoon joutuneesta pelaajasta itsestään, vaan hän joutui kaikkinensa hiukan liian vaikeaan rooliin. Juhon lisäksi on mainittava myös Lassi Lappalainen, jonka kehon kielestäkin näki vahvan pallollisen itseluottamuksen, Malinen totesi RoPS:n sivuilla.

- Mutta tänään valitettavasti meidän keskikenttä, joka on kuitenkin kauden mittaan kehittynyt sille tasolle, että pystyy hallitsemaan pelejä, heille tuli aivan liian paljon helppoja virheitä. Keskikenttä ei kyennyt kombinaatioihin, jonka johdosta Timo Stavistki jäi aivan liian yksinäiseksi. Hänenkin kohdalla tosin on tekemistä siinä, että Timo saa ajoitukset kuntoon.

Pitkän loukkaantumisen selättänyt Aapo Heikkilä sai vyölleen kauden ensimmäiset peliminuutit.

- Siinä on yksi hieno urheilijatarina. Aapo on kova poika tekemään töitä. Hän loukkaantui maaliskuun alussa, ja takana on todella pitkä kuntoutusprosessin. Jakso on ollut hänelle taatusti vaikea, mutta on tehnyt omat hommansa pyyteettömän tunnollisesti, jonka johdosta hän ennätti terveiden kirjoille vielä loppukaudesta. Minulla oli halu antaa hänelle palkinnoksi muutama minuutti. Pieni tunnustus siitä, että Aapo on elänyt koko vuoden, kuten urheilijan pitääkin.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia