FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.41 // 10.10.2017

Pikkuhuuhkajat haastaa EM-karsintalohkon ennakkosuosikin

Pikkuhuuhkajat haastaa EM-karsintalohkon ennakkosuosikin

HJK:n Sebastian Dahlström teki Puolaa vastaan maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Puolassa pelatun 3-3-vierastasapelin jälkeen Suomen alle 21-vuotiaiden EM-karsinta jatkuu kotiottelulla Tanskaa vastaan.

Päävalmentaja Tommi Kautosen mukaan perjantain vierasottelu on otettu huomioon tiistaihin valmistautumisessa.

- Takana on erittäin kova karsintapeli vieraissa. Olemme pyrkineet isoja minuutteja pelanneiden pelaajien kanssa laadukkaaseen palautumiseen näiden muutaman päivän aikana. Vähemmän peliaikaa saaneet ovat vastaavasti toimineet astetta terävämmin koti-Suomessa, päävalmentaja analysoi.

- Pelisuunnitelma Tanskaa vastaan on selvä, ja on hyvin tiedossa, että vastaan tulee lohkon kovin joukkue, jolla on riveissään laadukkaita pelaajia. Varsinkin hyökkäyspäässä Tanskalla on useita erittäin vaarallisia pelaajia.

Kautonen painottaakin joukkueen tinkimätöntä yhteispeliä.

- Pystyäksemme torjumaan Tanskan hyökkäysvoiman, puolustuspelimme täytyy olla erittäin kurinalaista. Pelaajien saumaton yhteistyö on avainasemassa, hän painottaa.

Päävalmentajan mukaan Suomi näytti Puola-ottelussa pystyvänsä myös aktiiviseen pelinhallintaan.

- Meillä oli muutamia hyvä hallintajaksoja, ja pääsimme myös hyvin murtautumispaikoille. Kun teemme viimeisellä kolmanneksella vieläkin parempia valintoja ja liikkeitä, uskon, että pystymme luomaan tarvittavat maalipaikat myös kivikovaa Tanskaa vastaan, päävalmentaja Tommi Kautonen päättää.

Suomi-Tanska EM-karsintaottelu alkaa Telia 5 G Areenalla tiistaina kello 18.30.

Lisää uutisia