AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2017

Malinen kehui omiensa asennetta tärkeässä paikassa

Malinen kehui omiensa asennetta tärkeässä paikassa

Kuva: Juha Tamminen

RoPS kukisti lauantain Veikkausliigakierroksella JJK:n Lassi Lappalaisen maaleilla 2-0 (1-0). Kolme pistettä takaavat käytännössä RoPS:lle paikan Veikkausliigassa myös ensi kaudelle. Pisteet nostivat rovaniemeläissikermän sarjataulukossa seitsemänneksi.

Voitto oli RoPS:lle helpotus. Kausi on ollut erittäin haastava, ja siitä kuivin jaloin selviäminen on kiitettävä suoritus koko joukkueelta.

- Me olimme kohtuullisen hyvin valmistautuneita tähän otteluun. JJK:n pelityyli on selkeä siinä, kuinka he käyttävät kahta kärkihyökkääjää, miten heidän keskikenttänsä toimii ja miten he avaavat peliä, päävalmentaja Juha Malinen avasi.

- Ensimmäinen jakso meni hyvin pitkälti meidän käsikirjoituksen mukaan. Korostimme Lahti-ottelun tapaan rohkeaa eteenpäin puolustamista. Kun tilanne on, laitamme itsemme likoon ja osoitamme, että taistelemme tosissaan sarjapaikasta. Ensimmäinen jakso tuottikin paljon riistoja, eikä vastustaja meinannut päästä irti meidän pakasta. Siinä auttoi pikkuisen myös meidän prässin muutos. Nyt saimme pidettyä keskikentän kokonaisena.

- Ehkä meidän keskikentän kolmikko Will-Muinonen-Okkonen olisivat voineet ajoittain pelata pidempiäkin hyökkäyksiä, mutta pääasia kuitenkin oli, että pääsimme JJK:n selustaan. Timo Stavitski teki hyviä liikkeitä, joista yksi tuotti maalin. Käytännössä meidän olisi täytynyt tehdä avausjaksolla 2-3 maalia lisää, mutta kun niitä ei tehty, toisesta jaksosta tuli vähän tiukempi.

Malinen kehui myös jyväskyläläiskollegaansa. Tomi Petrescun vaihto kärkeen Jovovićin tilalle oli yllättävä vaihto päävalmentaja Juha Pasojalta.

- Jovović on pelaaja, joka tulee aina vastaan. Ja kun Jovović tulee vastaan, välillä saattaa käydä niin, että Gaël Etock joutuu hakemaan palloa jopa toppareilta saakka. Silloin heillä ei enää ole tarjota vastustajalle uhkaa. Vaikka laidoilla Mikko Manninen ja Petrescu ovat keskelle hakevia tyyppejä, heillä ei kuitenkaan ole keskelle riittävää vaaratekijää.

- Sen sijaan Petrescu pystyi kärjessä muutamilla juoksuilla saamaan palloa meidän selustaan, joka selkeästi haavoitti meidän kokonaisuutta. Se vaihto oli Pasojalta kaikkinensa hyvä siirto.


KuPS-RoPS torstaina 12.10. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia