FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 29.9.2017

Ilveksen Tanska tiedostaa FC Lahden vahvuudet

Ilveksen Tanska tiedostaa FC Lahden vahvuudet

Jani Tanska siirtyi Ilvekseen täksi kaudeksi FC Lahdesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen toppari Jani Tanska kohtaa lauantaina entisen joukkueensa FC Lahden.

Ilves oli hallitsevampi osapuoli keskiviikkona SJK:n vieraana, mutta jäi lopulta maalittomaan tasapeliin. Täydet minuutit pelannut Jani Tanska hallitsi puolustuksen ilmatilaa seinäjokisten keskityksiä vastaan ja oli vahvasti edesauttamassa nollapelin pitämistä. Lähes parimetrinen toppari on tällä kaudella pelannut 21 liigaottelua tupsukorvien riveissä.

– Loppukautta ajatellen kaava on yksinkertainen. Meidän pitää vain pystyä repimään enemmän voittoja. Mitalitaistelu on todella tasainen ja siellä on niin moni joukkue hyvässä draivissa, että tasureillakaan ei välttämättä pysy vauhdissa mukana. Tavoitteemme on siis voittaa loput pelit, Tanska toteaa.

29-vuotias Tanska on tehnyt pitkän uran Veikkausliigassa. Ilvekseen hän saapui kaksivuotisella sopimuksella FC Lahdesta viime lokakuussa. Vanha seura on vastassa lauantaina Tammelassa.

– Kaikkiaan kolme kautta vietin Lahdessa, mutta ei tässä ole sen erityisempää latausta. Olen kuitenkin jo kolme kertaa pelannut heitä vastaan Ilveksen paidassa. Hyvillä mielin eteenpäin.

– Tällä kaudella Lahdella on moni osa-alue toiminut koko ajan hyvin. Hyökkäyspäässä on monipuolisia yksilöitä, jotka voivat maaleillaan ratkaista pelejä. Esim. Marko Simonovski on ollut viime aikoina boksissa hyvä päällään ja Henri Anier on vahva target-tyylinen pelaaja, joka suojaa palloa. Puolustussuuntaan he ovat tiivis ja organisoitu porukka, Tanska tietää.


Ilves-FC Lahti lauantaina 30.9. kello 17 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.03 // 23.1.2020
vko.03 // 23.1.2020
Lisää uutisia