vko.39 // 27.9.2017

SJK ja Ilves jäivät ilman maaleja (SJK-Ilves 0-0)

Tiukasti mitalitaistossa mukana olevat SJK ja Ilves eivät saaneet keskiviikkona eroa toisistaan. Seinäjoen OmaSP Stadionilla pelattu ottelu päättyi 0-0.

Ensimmäinen puoliaika alkoi varsin vauhdikkaasti, ja molemmilla oli hyvä nopea hyökkäys. Jesse Sarajärvi pääsi ohjaamaan boksissa, mutta pallo kimpoili häneen jaloistaan ohi. Ilves pääsi pian tämän jälkeen hyökkäykseen oikealta laidalta. Youness Rahimi keskitti pallon boksiin kohti Teemu Penninkangasta, joka ei kuitenkaan ylettynyt palloon.

Sen jälkeen SJK piti palloa, mutta ei oikein saanut sillä mitään aikaiseksi. Ilves sen sijaan sai muutaman hyvän hitaan hyökkäyksen aikaiseksi. Pari kertaa Ilves sai pelattua pallon linjan taakse Tucolle tai Youness Rahimille, mutta tilanteet liputettiin paitsioiksi.

Ilveksen ensimmäisen puoliajan paras laukaus oli Marius Noubissin veto seitsemännellä minuutilla. Sen Mihkel Aksalu torjui varsin tyylikkäästi.

SJK:n paras vetopaikka tuli 38. minuutilla. Jesse Sarajärvi ja Jarkko Hurme pelasivat hyvin oikeassa laidassa, Hurme keskitti, ja Johannes Laaksonen pääsi laukomaan. Laaksosen veto kuitenkin viuhui yli maalin.

Toisen puoliajan alussa Tuco pääsi laukomaan boksissa, mutta Mihkel Aksalu torjui komeasti matalan kudin. SJK:n ongelmat alkoivat kasaantua pian tämän jälkeen. Joel Mero sai jo ensimmäisellä puoliajalla iskun päähänsä, ja joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia 54. minuutilla. Parikymmentä minuuttia myöhemmin myös Mehmet Hetemaj joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Pelin ote alkoi kääntyä Ilvekselle jo ennen "Mehun" loukkaantumista. Youness Rahimi kokeili kertaalleen kaukolaukauksensa tehokkuutta, mutta Mihkel Aksalu torjui kudin.

SJK:n paikat olivat vähissä. Tunnin kohdalla Joonas Sundman ja Jarkko Hurme antoivat kumpainenkin keskityksen boksiin kohti Sergi Arimanya. Sundmanin keskitykseen Arimany ei päässyt ja Hurmeen keskityksestä espanjalaishyökkääjä puski ohi maalin.

Loppua kohden Ilves vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia, mutta kuin ihmeen kaupalla tilanne ottelu pysyi maalittomana. Tai ei ihmeen, vaan Mihkel Aksalun ansiosta. Vartti ennen loppua Aksalu venyi Marius Noubissin laukauksen eteen. Tuco pääsi hetkeä myöhemmin SJK:n boksiin puolustuksen virheen seurauksena. Tuco syötti Felipe Aspegrenille, ja tällä kerralla Mihkel Aksalukin jäi voimattomaksi. SJK:n onneksi Aspegrenin laukaus kolahti tolppaan.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Tuco pääsi huippupaikkaan, mutta laukaus viuhui ohi maalin. SJK sai ottelun lisäajalla pari vapaapotkua erinomaisesta paikasta. Sergi Arimany pääsi kertaalleen puskemaan, mutta tulosta ei tullut. Muista lopun vaparista kotijoukkue ei pystynyt kunnollisia maalitilanteita luomaan.

IFK Mariehamn-SJK sunnuntaina 1.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja Ilves-FC Lahti lauantaina 30.9 kello 17 Tammelan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.