AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 17.9.2017

Malinen jäi kaipaamaan maalintekijää

Malinen jäi kaipaamaan maalintekijää

Juha löysi paljon hyvääkin RoPS:n esityksestä. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:lle jäi lauantaina luu käteen kotiottelussa SJK:ta vastaan vieraiden vietyä pisteet numeroin 0-3.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS hallitsi peliä, mutta ei kyennyt kääntämään halliintaansa tulokseksi.

- Pääsimme SJK:n prässistä läpi, koska meidän pelin avaaminen sujui hyvin. Keskikentällä meillä oli huomattavasti enemmän riistoja, joista pääsimme myöskin etenemään, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kehui.

- Saimme laskujeni mukaan 14 vaarallista keskitystä, joista SJK:n maalivahti poimi ehkä kaksi. Kun tuollainen määrä keskityksiä tulee, silloin tarvittaisiin sen pelipaikan kaveria, joka haastaa maalivahdit ja topparit.

Simo Roihan toinen varoitus 65. minuutilla hankaloitti RoPS:n takaa-ajoa. Kotijoukkue ei alivoimasta kuitenkaan häkeltynyt, vaan haki edelleen aktiivisesti tasoitusta.

- Meidän neljä ylintä pelaajaa tekivät tänään erittäin hyvän työn. Jäimme maaleitta, mutta siltikään en millään muotoa halua kritisoida heitä, vaan päinvastoin, Malinen tunnusti pelin jälkeen.

- Aika monen pelaajan osalta tulevaisuus tulee olemaan vielä ruusuinen ja komea. Mutta olemme nyt tilanteessa, jossa emme voineet reagoida kaikkiin tilanteisiin. Silloin tapahtuu välillä tällaisia juttuja.

Tilanteilla Malinen viittasi heinäkuun pelaajaliikenteeseen. Syksyn aikana kaikille avainpaikoille ei ennätetty löytämään korvaajia, ja yksi niistä oli peliä rakentava kymppipaikka.

- Mutta siltikin. Nämä tulokset voitaisiin välttää, jos vastustajaa ei päästettäisi heti 1-0 johtoon, Malinen napautti avausmaalin tilanteesta.

- Eihän lopputulos kerro siitä, mitä kentällä tapahtui. SJK oli joissain asioissa parempi, mutta vastaavasti niin olimme mekin. Yksi ero oli kuitenkin siinä, että joukkueista toinen taistelee tällä hetkellä mitaleista.


FC Lahti-RoPS sunnuntaina 24.9. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia