AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 7.9.2017

Åhman iloitsi: "Voitto maistuu tosi mukavalle"

Åhman iloitsi: "Voitto maistuu tosi mukavalle"

Derbyvoitto oli maukas "Ootsille". (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi haki erittäin maukkaan 1-0-vierasvoiton RoPS:sta torstaisessa kauden kolmannessa Lapin derbyssa

Albion Ademin osuma avausjakson puolivälissä oli lopulta ratkaiseva ja ensimmäisellä pelipuolikkaalla PS Kemi pelasi muutenkin näyttävää hyökkäyspeliä ja pystyi luomaan useammankin maukkaan tekopaikan.

– Olisimme voineet panna pelille pisteen jo avausjakson läpiajoista. Mutta nyt yksi maali riitti ja voitto maistuu tosi mukavalle. Emme ole aiemmin Rovaniemellä hirveästi pärjänneet, tämä on ollut meille aina vaikea paikka pelata, päävalmentaja Jari Åhman tilitti onnistuneen ryöstöretken jälkeen.

Kolme sarjapistettä tiesi sitä, että PS Kemi on sarjataulukossa enää vain pisteen päässä RoPS:sta ja FC Interistä. Voitto oli PS Kemille toinen perättäinen 0-1 -vierasvoitto. Maalivahti Oskari Forsman sai tililleen kauden neljännen nollapelinsä. PS Kemi pystyi pitämään maalinsa puhtaana tällä kaudella viidennen kerran. Lisäksi voitto oli PS Kemin liigahistorian ensimmäinen Rovaniemellä.

– Saimme tilanteita aikaan lukemalla peliä hyvin ja tiesimme minne pallo pannaan riiston jälkeen. Toisaalta puolustimme läpi ottelun tiiviisti, eikä vastustaja päässyt tekemään tuhojaan. Pari pahaa kaukolaukausta tuli, mutta Osku hoiti ne, Åhman kiitteli.

Kemiläiskoutsi painotti koko joukkueen ammattimaista asennetta pelaamiseen koko 90-minuuttisen ajan.

– Varoituksia tuli aika paljon, mutta niitä tulee kun limitillä pelataan, kuten derbyssä kuuluukin pelata, Åhman alleviivasi.

Varoitustilinsä saivat täyteen Marek Kaljumäe ja Momodou Ceesay ja he joutuvat huilaamaan sunnuntain JJK-kotiottelun.


PS Kemi – JJK sunnuntaina 10.9. kello 15:00 Sauvosaaren kentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia