FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.36 // 6.9.2017

FC Inter solmi viisi uutta jatkosopimusta

FC Inter solmi viisi uutta jatkosopimusta

Henrik Moisander on yksi jatkosopimuksen tehneistä pelaajista. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut verkkosivujensa mukaan jatkosopimukset Lucas Garcian, Benjamin Källmanin, Aati Marttisen, Henrik Moisanderin ja Tero Mäntylän kanssa. Uudet jatkosopimukset huomioiden FC Interillä on nyt 16 ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta.

Interin puheenjohtaja Stefan Håkans kertoo tulevien kausien valmistelun olevan seurassa jo hyvässä vauhdissa.

- Vaikka kausi 2017 on täydessä käynnissä, seuran taustoissa suunnitellaan samalla tulevia vuosia. Nämä nyt jatkosopimuksen tehneet pelaajat ovat tärkeässä roolissa myös seuraavien vuosien joukkueessa, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki toteaa.

Joukkueen maalivahtiosastolle uudet sopimukset varmistivat ensi kaudeksi kaksi nimeä, kun Henrik Moisander että Aati Marttinen allekirjoittivat jatkosopimukset. Kahdesti Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi valitun Moisanderin sopimus on yksivuotinen seuran toisen vuoden optiolla ja nuoren Aati Marttisen sopimus on kaksivuotinen seuran kolmannen vuoden optiolla.

- Marttisen odotamme nousevan joukkueen runkopelaajaksi lähivuosina, kun taas Moisander on jo nyt mielestämme liigan parhaimmistoa, Interin maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen kommentoi maalivahtikaksikkoa.

Puolustajien listalle jatkosopimuksen tehneistä pelaajista tulee vasta viime kuussa Interiin Norjasta palannut Tero Mäntylä. Eurocupeista kokemusta erityisesti Bulgarian suurseura Ludogoretsissa saanut Mäntylä on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen seuran toisen vuoden optiolla.

- Mäntylä on tuonut johtajuutta puolustuslinjaamme ja mielestämme hän on erinomainen toppari myös pallolliseen peliin, päävalmentaja Fabrizio Piccareta perustelee pikaista jatkosopimusta.

Keskikentällä Interissä jatkaa kesken viime kauden Interiin PK-35 Vantaan joukkueesta siirtynyt Lucas Garcia. Interissä 28 Veikkausliigan ottelua pelannut Garcia teki ensimmäisen liigamaalinsa HIFK:n verkkoon viime kuussa. Keskikentän keskellä viime otteluissa pelanneen Garcian nyt tekemä sopimus on yksivuotinen ja siinä on seuran optio toisesta vuodesta.

- Garcia on sarjan paras yksi vastaan yksi -ohittaja ja oikein roolitettuna hän pystyy luomaan joukkueelle lukuisia maalitilanteita, Piccareta uskoo.

Inter-hyökkäyksessä kaksivuotisella sopimuksella jatkaa Benjamin Källman. Viime kaudeksi Interiin EIF:stä siirtynyt Källman on tänä vuonna tehnyt läpimurtonsa Veikkausliigassa tekemällä seitsemän maalia. Källman on myös ottanut paikkansa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ykköshyökkääjänä.

- Källman on yksi Suomen lupaavimpia kärkipelaajia ja uskomme hänen nousevan A-maajoukkueeseen lähivuosina. Hänen jatkonsa oli meille erittäin mieluinen asia, Piccareta iloitsee.

FC Inter – Ilves torstaina 7.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa.

Lisää uutisia