AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2017

Åhman: "Jokainen pelaaja pelasi joukkueelle"

Åhman: "Jokainen pelaaja pelasi joukkueelle"

"Ootsin" kelpasi hymyillä. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi haki maukkaan vierasvoiton lauantaina Lahdesta.

PS Kemi pelasi läpi ottelun kurinalaisen tarkasti ja hyvällä itseluottamuksella. Tiiviisti pelannut puolustus kesti kaikki isäntien lähentelyt kauden toisen ottelunsa pelanneen maalivahti Mikko Vilmusen johdolla. Mies valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi samoin kuin toukokuun lopun Ilves-ottelun vierasvoitossa.

Vilmunen teki ottelussa kaksi ns. gamesaveria, joista viimeisen 67. minuutilla kun Mikko Hauhia pääsi ohjaamaan maalinedustalta, mutta jykevä veskari ennätti pallon eteen. Aivan avausjakson lopulla Vilmunen onnistui olkapäällään torjumaan Marko Simonovskin vedon. Heti perään Santeri Hostikalla oli paikka, mutta laukaus suuntautui kolmanteen kerrokseen.

– Aina kun paine kasvaa, vastustajalle tulee vääjäämättä paikkoja. Mutta puolustimme tänään hyvin, edellisen ottelun virheistä oli otettu opiksi. Nousu tänään voittoon Inter-pelin 5-1 -tappiosta oli joukkueelta komea suoritus, PS Kemin käskyttäjä Jari Åhman painotti.

Kahta viimeistä minuuttia lukuunottamatta avausjakso oli pitkälti PS Kemin lievää dominointia. Joukkue hallitsi palloa ja sai rakennettua isäntiä parempia maaliaihioita, vaikka tuhannen euron paikkoja ei syntynytkään.

Tiukka taistelu palkittiin tällä kertaa kolmella sarjapisteellä, joka luonnollisesti oli Åhmanin mieleen.

– Erityisen ylpeä olen siitä, että jokainen pelaaja pelasi tänään joukkueelle. Puolustuksessa pitää antaa tunnustusta hyvän pelin pelanneelle Lassi Nurmokselle ja tietysti viimeisenä lukkona olleelle Mikko Vilmuselle. Mutta hyvä peli koko joukkueelta.

Åhmanin mukaan joukkue lepäilee nyt pari päivää ja alkaa sen jälkeen suunnata treenien myötä katseensa puolentoista viikon päästä olevaan RoPS-vierasotteluun.

– Aina kivempi lähteä valmistautumaan seuraavaan otteluun kun on voitto alla. Se rentouttaa tekemistä, Åhman muistutti.


RoPS – PS Kemi torstaina 7.9. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia