AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2017

KuPS-toppari Egwuekwe siirtyy Etelä-Afrikkaan

KuPS-toppari Egwuekwe siirtyy Etelä-Afrikkaan

"Azun" ura jatkuu Etelä-Afrikassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran luottotoppari Azubuike Egwuekwe siirtyy kovatasoiseen Etelä-Afrikan pääsarjaan.

Seurat ovat päässeet sopuun siirtokorvauksesta ja uusi seura tiedottaa pelaajasopimuksesta lähipäivien aikana.

Nigerian maajoukkuetoppari saapui Kuopioon kaudeksi 2016 ja teki heti tulokaskaudellaan puolustajalle kunnioitettavat 5 maalia Veikkausliigassa. Kaudella 2017 mies ei onnistunut maalinteossa. Egwuekwe on yksi kovimmista Veikkausliigassa pelanneista ulkomaalaisista pelaajista. Mieheltä löytyy kokemusta Nigerian maajoukkueesta 35 ottelun verran mm. Confederations-cupista vuodelta 2013 ja jalkapallon MM-kilpailusta vuodelta 2014.

- Azubuike oli erinomainen pelaaja Veikkausliigaan ja hän toimi hyvänä esimerkkinä meidän nuorille pelaajille, niin peleissä kuin harjoituksissa. Hänen otteistaan näkyi kokemus ja oli hienoa nähdä hänet Kuopion Palloseuran paidassa. Haluamme tulla tunnetuksi seurana, josta pelaajat pääsevät eteenpäin ja uskon, että Azun siirto isompaan sarjaan auttaa meitä jatkossa tavoitteessamme.

- Haluamme tottakai myös menestyä ja Egwuekwen siirron mahdollisti se, että löysimme hänelle laadukkaan korvaajan (Igor Cheminava), Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo.

Egwuekwe matkustaa Etelä-Afrikkaan maanantaina, mutta on vielä viimeistä kertaa median ja kannattajien tavattavissa stadionin fanialueella ennen tänään pelattavaa IFK Mariehamn-kotiottelua.

Lisää uutisia