AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2017

Sarajärvi FC Lahdesta: "Puolustussuuntaan parhaita organisaatioita"

Sarajärvi FC Lahdesta: "Puolustussuuntaan parhaita organisaatioita"

FC Lahti saapuu maanantaina vieraaksi Elisa Stadionille. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n tappioton putki katkesi viikolla ja maanantaina Elisa Stadionille saapuu vieraaksi vielä pidemmässä tappiottomassa putkessa oleva FC Lahti.

Viimeksi joukkueiden kohtaamisessa peli oli tasaista ja tarkkaa – ja päättyi maalittomana. Lahden oli vaikea päästä hyökkäämään, kun VPS piti palloa ja riisti hyvin heti menetysten jälkeen. Vastaavasti VPS:n oli todella hankala murtautua tuolloin syvältä puolustaneen Lahden muodon sisään ja selustaan.

– Lahti on Veikkausliigan parhaita organisaatioita puolustussuunnassa ja meidän pitää pelata erittäin hyvä peli, jos haluamme sen rikkoa. He yleensä pelaavat keskikorkeassa tai matalassa blokissa, mutta pystyvät vaihtamaan prässitasoja.

- Usein ryhmitys on 4-4-2, mutta he pystyvät muokkaamaan sitäkin muotoon 4-2-3-1 tai 4-4-1-1. Alkukaudesta he pelasivat välillä jopa kolmella topparilla. Vastassa on monipuolinen joukkue, VPS:n valmennusryhmään kuuluva Jani Sarajärvi analysoi.

"Kuhnurit" ovat kauden aikana suoraviivaistaneet peliään ja siihen löytyy syyt. Tuleva vierailija pystyy kuitenkin edelleen myös hallitsemaan pelivälinettä pidempiä jaksoja.

– Alkukaudesta Lahti pyrki avaamisvaiheessaan pelaamaan lyhyillä syötöillä keskikentän kautta. He menettivät jonkun verran palloja siinä ja vastustaja rokottikin niistä. Voi olla, että he ajattelivat vähentää noita maaleja ja pyrkivät sen jälkeen suoraviivaistamaan pelinavaamistaan. Sarajärvi pohtii.

- He pystyvät kuitenkin edelleen avaamaan matalammalta lyhyillä syötöillä. Heillä on paljon taitavia pelaajia maalivahdista lähtien. Meidän liikkeemme prässissä tulee olla organisoituja ja yhtenäisiä.


VPS-FC Lahti maanantaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia