AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 6.8.2017

Åhman: "Tämä voi olla loppukaudesta tärkeä piste"

Åhman: "Tämä voi olla loppukaudesta tärkeä piste"

Piste maistui lopulta "Ootsille". (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin vierailu Vaasaan toi 3-3-tasapelin VPS:aa vastaan ja hiukan kaksijakoiset mietteet.

PS Kemi johti ottelua jo 2-0 ja vaikka VPS nousi jo tasoihin, 60. minuutilla PS Kemi käytti vahvinta asettaan nopeaa vastahyökkäystä ja karkasi uudelleen johtoon. Rasmus Karjalainen antoi oikealta laidalta mallikkaan syötön Albion Ademille, joka harhautti VPS-puolustuksen sivuun ja laukoi 2-3 -osuman varmasti ohi Marko Meeritsin. Maali oli Ademin uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

– Kun VPS:n tasoinen joukkue tulee kahden maalin takaa tasoihin, useimmilla peli notkahtaa, mutta meillä ei. Nousu uudelleen johtoon oli hyvä osoitus meidän henkisestä kovuudesta, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman arvioi.

Åhman harmitteli jaksojen lopussa tulleita VPS-maaleja ja katsoi, ettei joukkue ollut tilanteissa täysin hereillä.

– Pieniä, mutta ratkaisevia virheitä. Sinänsä kuitenkin kolme maalia vieraissa on aina hyvä saavutus ja tasapeli VPS:n kotikentällä on kelpo suoritus.

Åhmanin mukaan PS Kemi pystyi yllättämään ottelun alussa Vepsun korkealla prässillään.

– Siihen me tähtäsimmekin ja kaksi nopeaa maalia muutti hieman pelin kulkua ja ottelu sujui enimmäkseen meidän kannaltamme hyvin. Joka tapauksessa kun aikaa loppuvihellyksestä on jo kulunut, niin pistekin maistuu hyvälle. Se voi olla loppukaudesta hyvinkin tärkeä.

Joukkueen uusin kasvo, Kevin Tano oli joukkueen mukana Vaasassa, mutta seurasi pelin katsomon puolelta.

– Toivottavasti hänen pelilupansa tulee pian ja saamme miehen kentälle keskiviikon Ilves-peliin Sauvosaaressa, Åhman totesi.


PS Kemi – Ilves keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia