AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 1.8.2017

Tuomas Aho palaa Veikkausliigakentille ja HIFK-paitaan

Tuomas Aho palaa Veikkausliigakentille ja HIFK-paitaan

"Skele" palaa Veikkausliigakentille. (Kuva: Juha Tamminen)

Upean pelaajauransa viime kauteen päättänyt Tuomas Aho palaa HIFK-paitaan.

36-vuotias keskuspuolustaja on allekirjoittanut HIFK:n kanssa loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Uuden topparin hankinta tuli HIFK:lle tarpeeseen, kun Pauli Kuusijärvi on loppukauden sivussa ja Kim Raimi kärsii loukkaantumisesta.

Urallaan yhteensä 362 Veikkausliigaottelua pelannut Aho pelasi HIFK:ssa kaudet 2015-2016 ja hän kuului molempina kausina joukkueen kapteenistoon. "Skele" muistetaan tähtirintojen puolustuslinjan ylivoimaisena päällikkönä, joka ohjaa puolustusta kokemuksella ja tyylikkäällä rauhallisuudella. Aho on HIFK:lle tärkeä vahvistus loppukauden otteluihin.

– Ehdin jo pari kertaa kieltäytyä, mutta houkutus kävi liian suureksi. Jätkiä on tippunut paljon ja haluan auttaa IFK:ta säilyttämään sarjapaikan. Mitään muuta tavoitetta ei ole. Uskon antavani joukkueelle lisäbuustia ja odotan innolla tulevia otteluita. Vietin pari edellistä kautta täällä ja muistot ovat pelkästään positiivisia. On äärettömän mukavaa palata takaisin tuttuun ympäristöön.

- IFK:ssa on jotain poikkeuksellisen hienoa ja peleissä on ainutlaatuinen tunnelma sekä meininki. Sarjasijoitus on hankala ja nyt täytyy alkaa voittamaan pelejä, Aho kertoo.

Aho on pelannut mittavan pelaajauransa aikana FC Kuusankosken, MyPan, tanskalaisen AGF Århusin ja HJK:n riveissä. Suomen juniorimaajoukkueita edustanut Aho on voittanut urallaan kaksi SM-hopeaa, kolme SM-pronssia ja kolme kertaa Suomen Cupin. Kokenut toppari debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 1999.

Tällä kaudella Aho on pelannut ja pitänyt pelituntumaa yllä Jaalan Voimassa, joka pelaa Kaakkois-Suomen 6. divisioonaa. Normaalisti topparina pelaava Aho on dominoinut sarjaa vähemmän tutummalla kymppipaikalla ja heiluttanut verkkoa kahdeksan kertaa.

– Onhan se kymppipaikalla pelaaminen hieman erilaista kuin mihin olen tottunut. Siinä pääsee osallistumaan peliin juuri niin paljon kuin haluaa. Saa ainakin juosta itsensä puhki. En usko, että olen vielä FC Inter-ottelussa 90 minuutin kunnossa, Aho sanoo.


FC Inter - HIFK Veritas Stadionilla perjantaina 4.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia