AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 29.7.2017

Vuorinen: "Peliin tarvitaan kaksi, mutta Ilves puolusti hyvin"

Vuorinen: "Peliin tarvitaan kaksi, mutta Ilves puolusti hyvin"

Petri Vuoriselta irtosi kehuja omille ja vastustajille. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja VPS päätyivät lauantaina maalittomaan tasapeliin, vaikka vierailija VPS hallitsi palloa suurimman osan aikaa.

VPS-käskijä Petri Vuorinen näki Ilveksen pelin lähteneen todella tiukasti oman maalin varjelusta.

– Peliin tarvitaan kaksi joukkuetta. Ilves tuli tähän peliin puolustamaan omaa maaliaan tiiviisti. He yrittivät välillä prässätä ylempää, mutta eivät onnistuneet siinä ja tiputtivat todella matalaan puolustukseen sen vuoksi lähes koko ottelun ajaksi. Meillä oli tänään pallonhallinta, mutta emme onnistuneet murtautumaan heidän linjansa taakse ottelun aikana. Siksi taululla olivat lukemat 0-0.

– Olemme tyytyväisiä meidän puolustamiseemme ottelun aikana etenkin menetysten jälkeen. Saimme monta nopeaa riistoa takaisin niissä tilanteissa, eikä Ilves edes päässyt oikeastaan hyökkäämään. Muutamia hyökkäyksiä he saivat, mutta ne olivat todella harvassa.

Maalipaikoille pääsy oli Vepsulle kuin tervan juontia. Tiloja ei vain onnistuttu tämän päivän esityksellä Ilves-pakan keskeltä löytämään.

– Mielestäni se oli pitkälti Ilveksen hyvyyttä. Heidän pelisuunnitelmansa näytti olevan, etteivät he avaa pakkaa ollenkaan. He puolustivat hyvin. Pelaaminen oli tosi tarkkaa molempien osalta. Silloin, kun molemmat noudattavat omaa suunnitelmaansa noin tarkasti, niin se voi näyttää jonkun mielestä shakilta. Pelin kuva olisi varmasti muuttunut, jos jompi kumpi olisi onnistunut maalinteossa, mutta niin ei tänään tapahtunut ja peli oli läpi kamppailun hyvin samannäköistä.

Vieraspiste hyvävireiseltä Ilvekseltä ei ole hassumpi suoritus. Tammela ei ole helppo paikka pelata. Samalla tällä tuloksella Vepsun tappiottomien pelien putki piteni 10 ottelun mittaiseksi.

– Ei tämä ole helppo paikka, mutta oli silti yllättävää, että noin paljon pystyimme vieraissa hallitsemaan peliä. Tässä vaiheessa pitää myös sanoa, että meidän kotiotteluissamme on ollut loistava tuki kotiyleisöltä ja faniryhmältä. Tänäänkin vaasalaisia oli paljon katsomossa ja faniryhmällä oli hyvä meno päällä. Kiitos kaikille, että jaksoivat lähteä Tampereelle katsomaan peliä. Olemme koko joukkueen kanssa ilosia siitä. VPS tuntuu juuri nyt tosiaankin yhteiseltä asialta, Vuorinen kehaisi.

Vuorisen mukaan tappiottomien otteluiden sarja kertoo joukkueen tilasta.

– Meidät on vaikea voittaa tällä hetkellä. Se mikä meitä kiinnostaa, on totta kai vastaavasti voittaminen ja ne ovat iso asia meidän pelitavallamme. Voittoja ei nyt ole tullut niin paljon kuin olisi ehkä odottanutkin tällä pelillä. Sekin kertoo joukkueen tilasta, miten muut joukkueet lähtevät pelaamaan meitä vastaan, Vuorinen sanaili.


VPS – PS Kemi sunnuntaina 6.8. kello 15.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia