FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.28 // 16.7.2017

Tuco HJK-ottelusta: "Odotan vain voittoa"

Tuco HJK-ottelusta: "Odotan vain voittoa"

Tuco uskoo pystyvänsä vieläkin parantamaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Moni Ilveksen pelaaja on esiintynyt edukseen tällä kaudella. Yksi suurimmista onnistujista kantaa pelinumeroa 11. Hän on jäänyt tamperelaisyleisön ja koko kotimaisen jalkapalloväen mieliin.

Ariel Thierry Ngueukam, taiteilijanimeltään Tuco, on vahva ehdokas Veikkausliigan maalikuninkaaksi. Kasassa on 9 maalia, joista jokaisessa huokuu uskallus ja taito. Edellä maalimäärässä on ainoastaan 11 osuman Alfredo Morelos, joka siirtyi kesäkuussa HJK:sta Skotlannin kentille.

28-vuotias kamerunilainen saapui täksi kaudeksi Ilvekseen. Aiemmin mm. Seinäjoen Jalkapallokerhoa, FC Lahtea ja Joensuun Jippoa edustanut hyökkääjä nauttii olostaan Tampereella.

– Olen tyytyväinen, mutta tiedän pystyväni vielä parempaan. Onnellisimmaksi minut tekee se, kun joukkueeni voittaa. Meillä on hyvä henki ja sitä täytyy jatkaa. Täällä on hyviä ystäviä.

– Pyrin pitämään tunnelmaa yllä kopissa. Joskus olemme väsyneitä ja stressaantuneita pelireissuilla, joten on hyvä välillä nauraakin. Huutelen ja hassuttelen. Yritän tehdä yllätyksiä, mutta tähän mennessä joukkue on jo oppinut tuntemaan kikkani, Tuco myhäilee.

Veikkausliigakausi on vasta saavuttamassa puolivälin, joten yhdeksän maalia on todella kova suoritus. Omaa suosikkia kysyttäessä hymy levenee.

– Joukkueelle voiton ratkaisevat maalit ovat tärkeimpiä. Tein sellaiset molemmissa otteluissa vanhaa seuraani SJK:ta vastaan. Nautin kyllä myös maalistani IFK:ta vastaan Maarianhaminassa. Se oli henkilökohtaisen ponnistelun tulos.

Matkan varrelle on mahtunut paljon hyviä muistoja. Katse on kuitenkin käännetty jo tiukasti tulevaan.

– Odotan sunnuntailta vain voittoa. Tiedämme, että se on vaikeaa. HJK pelaa todella hyvin ja he johtavat sarjaa. Kotiyleisön edessä on annettava itsestä kaikki irti, Tuco toteaa.


Ilves - HJK sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Ottelu on mukana myös sunnuntain SuperMonivedossa, johon pääsee tutustumaan Veikkauksen verkkosivuilla.

Lisää uutisia