AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2017

KuPS:lle uutta tekniikkaa käyttöön harjoituksiin

KuPS:lle uutta tekniikkaa käyttöön harjoituksiin

"Honsu" kiittelee WellO2:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran edustusjoukkue saa ensimmäisenä jalkapallojoukkueena käyttöönsä suomalaisen Hapella Oy:n kehittämän uuden WellO2 -keksinnön.

WellO2 on hengitysharjoittelulaite, joka vahvistaa hengityslihaksia sekä avaa, kosteuttaa ja puhdistaa hengitysteitä.

Laitteen teknologia perustuu säädettävän hengitysvastuksen sekä lämpimän vesihöyryn vaikutukseen. Laitteen käytöstä on erityisesti hyötyä urheilijoille, mutta myös hengitysvaikeuksista tai pinnallisesta hengityksestä kärsiville, kuorsaajille, ikääntyneille tai ammatikseen ääntään käyttäville henkilöille, kuten laulajille.

Well02 hengitysharjoittelulaitetta alkoivat ensimmäisenä käyttää harjoittelussaan Suomen maajoukkueen hiihtäjät ja muiden kestävyyslajien, kuten soudun huippu-urheilijat sekä laulajat, mutta nyt laitteen tuomaa hyötyä testataan myös jalkapallon puolella.

KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara yllättyi, miten helposti joukkue saa laitteen käytöllä hyötyä harjoitteluun.

- Pelaajan tarvitsee tehdä laitteella vain kaksi yksinkertaista harjoitetta, joiden kokonaiskesto päivässä on yhteensä 10-15 minuuttia. Tällä toimenpiteellä pelaajan hengityskapasiteetti kasvaa ja kaupan päälle hengitystiet pysyvät puhtaina, jolloin vältämme myös infektioiden aiheuttamia sairauspoissaoloja, Honkavaara kommentoi WellO2 -laitteen hyötyjä.


HIFK-KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia