vko.26 // 1.7.2017

​Ilves kaatoi KuPS:n niukasti (Ilves-KuPS 1-0)

Ilves jatkoi niukkamaalisia otteluitaan ja kukisti lauantaina kotonaan KuPS:n Tucon varhaisella maalilla 1-0 (1-0).

Kaunis ja lähes helteinen lauantai-iltapäivä tarjosi loistavat lähtökohdat. Tammelaan saapui kauden ennätysyleisö (3784) seuraamaan kissapedon edesottamuksia.

Aihetta riemuun syntyi nopeasti. 11. minuutilla KuPS-kapteeni Sebastian Sorsalle kävi harvinainen moka. Alimpana miehenä hänen huolimattomasta syötöstään Tuco pääsi yksin läpi. Kamerunilainen laukoi pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Vierailijat käynnistivät raivokkaan takaa-ajon, joka oli heti tuottaa hedelmää. Toppari Tatu Miettunen joutui tiukkaan juoksukisaan omassa boksissa. Ilmari Niskasen jaloille osunut liukutaklaus johti rangaistuspotkuun, jota vetämään asettui Ats Purje. Mika Hilander kuitenkin aloitti loistavan iltapuhteensa ja torjui kudin alakulmasta.

Lisää piti tuleman. Ville Saxmanin jalasta pallo päätyi onnekkaasti pomppivana maalialueelle, jossa Joni Mäkelä yriti roikottaa pallon yli Hilanderin. Terävä pomppu ja näpit ehtivät vedon tielle.

Pari minuuttia myöhemmin Ats Purjeen aikeet tehtiin jälleen tyhjäksi. Virolaishyökkääjä laukoi vihaisen volleyn suoraan Sorsan keskityksestä, mutta Hilander liimasi pallon maaliviivalta.

Ensimmäisellä jaksolla KuPS piti palloa ja laukoi ahkerasti, mutta vauhdikkaassa pelirytmissä myös Ilves vyörytti hyviä vastahyökkäyksiä. Etenkin laitanousut aiheuttivat päänvaivaa mustapaidoille.

Toiselle puoliajalle tultaessa Ilves oli joutunut tekemään jo kaksi pelaajavaihdosta. Emile Paul Tendeng ja Antti Hynynen katselivat loppuottelun kentän laidalta.

Ilves pyrki rauhoittamaan peliä, mutta Palloseura ei hellittänyt. Lähes tunti oli pelattu, kun yleisöstä kuului raskas helpotuksen huokaus. Mäkelän vaarallinen pusku taka-alueelta heilutti ainoastaan maalin sivuverkkoa.

Keltapaidat pyrkivät hyödyntämään vastustajan nousun takia linjaan jääviä tyhjiä alueita. 74. minuutilla Eero Tamminen kirmasi vasemmalla laidallaan ja löysi tilaa edetä aina rangaistusalueelle asti. Kova laukaus takayläkulmaa kohden pysähtyi kuitenkin Otso Virtasen hyvään torjuntaan.

Pitkä tappioiden lista alkoi jo kuumottaa kuopiolaisten takaraivoissa. Kova painostus piti Tammelan yleisön jännityksessä viimeiseen minuuttiin asti. Ottelun ehdoton hahmo oli kuitenkin Mika Hilander, joka kerta toisensa jälkeen piti joukkuettaan pystyssä. Kovaääninen pelin ohjaus, varmat keskitysten katkot ja terävät torjunnat kuuluivat "Hilan" tavaramerkkeihin.

Päätösvihellyksen soidessa juhlat alkoivat, vaikka kotijoukkueen pelaaminen ei parhaimmalla tasolla tänään ollutkaan. Ilves on nyt voittanut Kuopion Palloseuran peräti kymmenen kertaa peräjälkeen.

IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla perjantaina 7.7. kello 18.30 ja KuPS - PS Kemi Savon Sanomat Areenalla lauantaina 8.7. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.