AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2017

FC Lahden Hostikka: "Kyllä sitä maalia oli odotettukin"

FC Lahden Hostikka: "Kyllä sitä maalia oli odotettukin"

Santeri Hostikka katsoo luottavaisena kohti JJK-ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden ensimmäisen osumansa HIFK:ta vastaan viikolla iskenyt FC Lahden Santeri Hostikka toivoo, että maaleja syntyy helpommin jatkossa.

Hostikan kauden ensimmäinen maali oli Veikkausliigakauden puhutuin. 19-vuotias laitahyökkääjä joutui sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä aikamoiseen pyöritykseen sen takia, että hän pelasi tilanteen loppuun saakka.

Totta on, että Hostikka olisi voinut olla ottamatta palloa Pauli Kuusijärven jaloista reilun pelin hengessä. Jos keskittyminen kuitenkin on sataprosenttisesti pelissä ja hetkessä, tällaisia tilanteita tapahtuu. Sitä paitsi, jo juniori-ikäisiä opetetaan pelaamaan niin pitkään kunnes erotuomari puhaltaa pilliinsä. Loppupeleissä kaikki tämä hässäkkä vain vahvistaa nuorta laituria.

- Tulevaisuutta varten on ehkä ihan hyvä juttu, että tuli tällainen mylläkkä. Totta kai se vahvistaa, jos tuollaisia asioita joutuu käsittelemään, Hostikka myöntää.

Viime kaudella Hostikka avasi maalitilinsä toisessa ottelussa, joka muuten myös sattui olemaan HIFK:ta vastaan. Nyt hän joutui odottamaan maalia 14 peliä.

- Kyllä sitä maalia on tässä odotettu. Itseluottamus nousi heti kun tajusin, että niitä pystyn tekemään. Toivottavasti ketsuppipullo aukesi ja jatkossa maaleja tulee enemmän.

Hostikan mukaan voitto ja neljä tehtyä maalia nostivat myös koko joukkueen itseluottamuksen tasoa.

- Olemme luottavaisia, että saamme myös seuraavista peleistä hyvän tuloksen.

FC Lahti suoraviivaisti pelityyliään Kemin vierasotteluun. Tämän jälkeen mustapaidat ovat paukuttaneet viisi maalia. Systeemi tuntuu toimivan.

- Tuntuu hyvältä pelata, kun on enemmän pelaajia mukana hyökkäyksessä, mutta samalla oma pää on pitänyt. Emmeköhän näin jatka muutaman pelin ajan.

FC Lahdella alkoi tiistaina tärkeä härkäviikko. HIFK:sta tuli jo voitto, mutta lauantaina haasteena on sarjajumbo JJK vieraissa ja tulevana tiistaina PS Kemi saapuu Lahteen. Sarjataulukko on tällä hetkellä niin tasainen, että voitolla on suuri merkitys. Esimerkiksi, Kuhnurit nousi HIFK-voitolla kuusi sijoitusta ylemmäs. Ennen lauantaita sarjasijoitus on neljäs, ja mitalisijoille matkaa on vain kolme pistettä.

- Kyllä näistä peleistä on tavoitteena se täydet yhdeksän pistettä. Sitten ollaan taas todella hyvillä sijoituksilla, Hostikka tietää.


JJK-FC Lahti Harjun stadionilla lauantaina 1.7. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia