vko.24 // 14.6.2017

PS Kemi kellisti mestarit (PS Kemi-IFK Mariehamn 3-0)

PS Kemi kaatoi keskiviikkona hallitsevan mestari IFK Mariehamnin kotikentällään maalein 3-0 (1-0).

PS Kemi sai maajoukkuetauon aikana siirrettyä vieraspelien hyvät otteet myös kotoisalle Sauvosaaren nurmelle. Niinpä puolustava Suomen mestari IFK Mariehamn sai poistua kotimatkalle tyhjin käsin. PS Kemin historian ensimmäinen liigavoitto saarelaisista kirjattiin aikakirjoihin numeroin 3-0 (1-0). Samalla PS Kemi maksoi potut pottuina, sillä toukokuussa IFK Mariehamn voitti PS Kemin kotonaan samoin lukemin.

Kentän kuningas oli PS Kemin Filip Valencic, joka raatoi laajalla alueella hillittömällä itseluottamuksella, piti palloa hallussaan ja jakoi mallikkaita syöttöjä. Slovenialainen teki hienolla yksilösuorituksella illan ensimmäisen maalin. Hän otti pallon haltuunsa syvällä omalla puoliskolla vieraiden kulmapotkun jälkeen, juoksi läpi kentän ja päätti soolonsa hallittuun laukaukseen, joka vei pallon ohi virolaismaalivahti Andreas Vaiklan.

Kauden kuudennen osumansa lisäksi Valencic syötti Aleksi Gullstenin laukoman kotijoukkueen kolmannen maalin. Maali oli Gullstenille kauden ensimmäinen. Edellisen ja tätä ennen ainoan liigamaalinsa Gullsten teki FC Lahden verkkoon hieman yli vuosi sitten.

Toinen PS Kemin sankari oli maalivahti Oskari Forsman, joka pelasi varmasti läpi ottelun ja teki kaksi todellista huipputorjuntaa, joista ensimmäinen 1-0-tilanteessa oli yksi ottelun kulminaatiopisteistä. 34. minuutilla Robbin Sellin pääsi puskemaan vapaasta paikasta, mutta Forsman venyi upeasti pallon eteen.

Toinen ottelun käännekohdista oli toisen jakson ensimmäinen vartti. Heti jakson alkuun PS Kemi sai rakennettua tekopaikan puolinopealla hyökkäyksellä, mutta tällä kertaa Filip Valencicin laukaus ei mennyt oikeaan osoitteeseen. Sen jälkeen saarelaiset ottivat pelin väkisin hallintaansa ja tasoitusosuma suorastaan roikkui ilmassa. Kulma- ja vapaapotkusumasta huolimatta kotijoukkue onnistui puolustamaan maaliaan tehokkaasti.

Kun Mansally teki 2-0-osuman kulmapotkun jälkitilanteesta 63. minuutilla, alkoi pisteiden osoite olla selvä ja viimeistään kahdeksan minuuttia myöhemmin Gullstenin 3-0-osuman jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

HIFK - PS Kemi Telia 5G Areenalla ja IFK Mariehamn – JJK sunnuntaina 18.6. kello 18:30 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.