AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2017

Vuorinen varoittaa HIFK:n kokemuksesta

Vuorinen varoittaa HIFK:n kokemuksesta

Petri Vuorinen tietää kokemuksen merkityksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Hyvässä vireessä oleva VPS saa keskiviikkona vieraakseen HIFK:n. Päävalmentaja Petri Vuorinen painottaa vierasjoukkueen kokemuksen merkitystä nimenomaan positiivisena tekijänä.

HIFK:n paitaan siirtyi kauden alla useita nuoria pelaajia. Joukkue nojaa kuitenkin vankasti kokeneiden pelaajien, sekä kokeneen valmennuksen tekemiseen.

– Heillä on paljon kokeneita pelaajia. Mikael Forssell on pelannut ulkomailla ja maajoukkueessa, maalilla Tomi Maanoja on tehnyt pitkän uran, Mika Väyrynen on yksi Veikkausliigan tyylikkäimmistä keskikenttäpelaajista ja rauhoittaa HIFK:n peliä.

- Valmennuksesta vastaavalla Antti Muurisella on kokemusta A-maajoukkueen valmentajana ja kaapista löytyy Suomen mestaruuksia. Lisäksi joukkueessa on pitkään HIFK:ta edustaneita ja seuran edestä taistelleita pelaajia, Vuorinen luetteli.

Pelitavan osalta HIFK luotti viime kaudella vahvasti vastaiskuihin ja nopeisiin hyökkäyksiin. Se ei liene muuttunut nytkään. Tilanteenvaihdot ovat siis jälleen kerran suuressa roolissa ottelussa.

– Kyllä HIFK:lla on vähän sellainen leima. Silloin, kun on paikka, niin he lähtevät nostamaan nopeasti kuljettamalla tyhjään tilaan. He lähtevät vastahyökkäyksiin usealla pelaajalla ja pelaavat riiston jälkeen heti eteenpäin. Kokemuksen myötä he osaavat kuitenkin myös hyökätä hitaammin ja he tekevät senkin mielestäni hyvin. Siinäkin meidän pitää olla hyvin mukana, Vuorinen analysoi.


VPS-HIFK Elisa Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia