vko.22 // 31.5.2017

Järvi-Suomen derbyssä ei maaleja nähty (JJK-KuPS 0-0)

Järvi-Suomen derby JJK:n ja KuPS:n välillä oli tiukkaa vääntöä. Niin tiukkaa, että ottelussa ei maaleja nähty, joten pisteet jaettiin lukemin 0-0.

Derbyn henkeen kuuluvasti koko 90-minuuttinen oli taistelua, jossa ei kontakteja kaihdettu. Maalipaikat jäivät lopulta kortille kummassakin päässä, mutta rikkonaisuuden vuoksi erikoistilanteita nähtiin runsaasti – kumpaankin suuntaan. Juuri erikoistilanteesta JJK sai luotua ottelu alun vaarallisimman maalipaikan, kun 10.minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Geël Etock on päästä niittaamaan pallon maaliin.

Loppujen lopuksi koko ottelussa ei juurikaan lähemmäs maalia päästykään. JJK:lla oli tällä kertaa kentällä neljän puolustajan linja, joka toimikin erinomaisesti ja Jere Pyhärannan tehtäväksi jäi lähinnä keskityspallojen poimiminen. Vaikka keltamustat olisivat päässeetkin vetopaikkaan, pystyi joku kettupuolustajista häiritsemään riittävästi niin, että vedot jäivät pääosin helpoiksi poimittaviksi Pyhärannalle tai menivät ohi maalin.

Myös JJK:lla viimeiset ratkaisut jättivät kuitenkin parantamisen varaa, eikä Otso Virtaselle KuPS:n maalissa jäänyt juuri virkaveljeään enempää töitä. Kettupaidat saivat rakenneltua lupaavanoloisia tilanteita, mutta päättäjiä niille ei löytynyt.
25.minuutilla Etock laittoi kauniin ristipallon kohti oikeaa laitaa noussutta Tomi Petrescua. Petrescu syöttikin miltei päätytajalta takaviistoon, mutta ensimmäisenä palloon ehtivät vieraiden puolustajat. Kymmenisen minuuttia myöhemmin puolestaan Etock ja oikeana laitapuolustajana pelannut Antto Tapaninen puolestaan rakentelivat näppärästi hyökkäystä niinikään oikealla – Toni Tahvanainen ei kuitenkaan saanut ohjattua päällään palloa maaliin.

37.minuutilla taas nähtiin ottelun komein torjunta, kun Pyhäranta joutui venyttämään tulisen laukauksen tielle kulmapotkuksi. Kulmapotkun JJK pystyi selvittämään – kuten jokaisen läpi ottelun.

Juha Pasoja teki taulla tuplavaihdon ja kentälle tulivat Jasin Abahassine sekä Patrick Poutiainen Tahvanaisen ja nyt ensimmäistä kertaa avauksessa olleen Aatu Mannisen tilalle. Abahassine ei kuitenkaan ehtinyt olla kentällä kuin kymmenisen minuuttia, kun kärkimies ei pystynyt jatkamaan vaan poistui takaisin vaihtopenkille.

Jaskan tilalle kentälle tuli Mikko Manninen, joka olikin tuttuun tapaansa rakentelemassa useampaakin tilannetta – kunnollisia viimeistelyjä ei kuitenkaan saatu aikaan lopulta kummassakaan leirissä, vaan taistelusta jäi käteen mustelmia puolin ja toisin sekä tasapelipisteet.

PS Kemi-JJK Sauvosaaren kentällä lauantaina 3.6. kello 17 ja KuPS-IFK Mariehman Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 4.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.