AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2017

​RoPS:n Roiha joutunut totuttautumaan uudelle pelipaikalle

​RoPS:n Roiha joutunut totuttautumaan uudelle pelipaikalle

Simo Roiha (vas.) on pelannut tällä kaudella laidalla, vaikka hän on yleensä puhdas hyökkääjä. (Kuva: Juha Tamminen)

Simo Roiha on joutunut pelaamaan tällä kaudella vähemmän tutulla pelipaikalla.

Alkukaudesta Roiha raivasi tiensä RoPS:n avauskokoonpanoon, kunnes ennen FC Lahti-ottelua saatu tälli siirsi miehen hetkeksi toipilasosastolle. Keskiviikkona JJK:ta vastaan Roiha pääsi jälleen ottamaan tuntumaa Veikkausliigan pelitempoon.

Roiha vaihdettiin kentälle JJK-ottelun loppuhetkillä päävalmentaja Juha Malisen haluttua lisää pallovarmuutta. Viimeisen kymmenen minuutin aikana RoPS olikin joukkueista hallitsevampi, ja pystyi lopulta turvaamaan 2-1-kotivoiton.

- Vaikka alun jälkeen teimme ottelusta itsellemme vaikeamman, niin kolme pistettä on aina kolme pistettä, Roiha korostaa.

- Osaltaan vaikeutta selittää se, että meillä on ollut paljon poissaolijoita. Tämä on ollut pelaajillekin raskasta aikaa, kun on joutunut pelaamaan totutusta poikkeavilla paikoilla.

- Mutta, vaikka helppoa ei ole ollutkaan, niin silti olemme napsineet mukavasti pisteitä ja sarjataulukossakin näyttää kohtalaisen hyvältä. Neljästä kotipelistä saldona on kolme voittoa, Roiha huomauttaa.

Roiha ansaitsi Super-Simo -lempinimensä ärhäkkäänä kärkimiehenä. Tällä kaudella hän on kuitenkin pelannut enimmäkseen laidassa.

- Mielestäni pelasimme ensimmäisen jakson oikein. Meidän laitapakit prässäsivät JJK:n laitamiehiä kuten pitikin, Roiha arvioi.

- Toisella jaksolla varmistelimme liikaa ja tiputimme omaa linjaa. Emme enää ottaneet yhtä rohkeasti JJK:n nousevia laitoja kiinni, joka toi ongelmia koko meidän laitapelaamiseen.

- Kun JJK:n nousevia laitoja ei saatu kiinni, meidän laitahyökkääjätkin valuivat puolustuslinjalle saakka, josta taas on pitkä matka lähteä hyökkäämään. Pelistä puuttui syvyys, tällä kaudella jo maalitilinsä avannut hyökkääjä kertoo.

Joukkueen jatkon suhteen Roiha on luottavainen. Valmennusjohdon tapaan myös RoPS:n pelaajilla riittää malttia siihen, että peli tulee edelleen kehittymään ottelu ottelulta. Lauantaina RoPS isännöi KuPS:aa.

- Joka kerta, kun saamme uusia miehiä takaisin kentälle, näyttää paremmalta, Roiha uskoo.

- Sinällään on ollut hyväkin, että olemme joutuneet pelaamaan uusilla pelipakoilla. On tullut enemmän variaatioita, ja jokainen halukas on varmasti saanut näyttöpaikkansa.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia