vko.21 // 24.5.2017

RoPS palasi pistekantaan (RoPS-JJK 2-1)

Rovaniemen Palloseura vei pisteet keskiviikkona JJK:ta vastaan 2-1-lukemin.

Ensimmäisen puoliajan kaksi maalia riittivät RoPSille keskiviikkona, kun se kaatoi JJK:n kotonaan 2-1 (2-0).

RoPS hallitsi ottelua kokonaisuudessaan avauspuoliajalla, mutta JJK iski kuitenkin aivan alkuhetkillä terävämmin. Jo ensimmäisellä minuutilla JJK oli todella lähellä iskeä johto-osuman, mutta Tomi Petrescun sijoitus meni hieman ohi Antonio Regueron vartioiman maalin. Seitsemännellä minuutilla Mikko Manninen syötti puolustuslinjan taakse kohti hyvää nousua tehnyttä Elias Ahdetta – viime hetkellä puolustus kuitenkin ehti katkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Petrescu puolestaan laittoi vauhtiin Mannisen, joka nousi miltei päätyrajalle ja syötti Ahteelle – hyökkääjän ohjaus karkasi kuitenkin reippaasti yli maalin.

Siihen JJK:n parhaat paikat ensimmäisellä puoliajalla tyrehtyivätkin ja isännät pääsivät kuskin paikalle. 18. minuutilla hyvän ottelun pelannut nuori Timo Stavitski oli vieraidensa kiusana, mutta JJK:n onneksi tiukka laukaus viuhui sivuverkkoon. Jo seuraavalla minuutilla kotijoukkue kuitenkin iski, kun Emeka Eze ryöväsi boksissa pallon Antto Tapanisen heikoksi jääneen syötön jäljiltä ja pääsi iskemään sen ohi kettumaalia vartioineen Jere Pyhärannan.

JJK sai pirteän alkunsa jälkeen luotua lähinnä muutaman erikoistilanteeseen johtaneen hyökkäyksen, mutta RoPS pystyi hoitamaan vaivatta niin ne kuin muutkin maalinlähentely-yritykset.

41. minuutilla RoPS puolestaan sai kulmapotkun, josta Ivan Tatomirovic jyräsi takatolpalla itsensä vapaaksi ja puski tilanteeksi jo 2-0. Jakson viimeiset minuutit olivatkin vahvaa RoPS:n hallintaa, mutta lisämaaleja ei ennen taukoa enää nähty.

JJK:n toisen puoliajan esitys taas oli ensimmäistä ehjempi ja se pystyi pitämään palloa enemmän sekä rakentelemaan parempia hyökkäyksiä. Vain muutama minuutti peliä oli takana, kun Ahde iski pallon maaliin Mannisen läpisyötöstä – kärkäs kärkimies oli kuitenkin ehtinyt jo paitsion puolelle.

Reilun tunnin pelin jälkeen parantunut ote kuitenkin palkittiin, kun Ahde iski uransa toisen Veikkausliigamaalin. Ansaittu 1-2-kavennusuosuma syntyi varmalla viimeistelyllä Mannisen loistotarjoilusta, kun pitkä syöttö oikealta laidalta löysi tiensä perille maalinedustalla koko pelaajapakan läpi.

RoPS:n osana toisella jaksolla oli lähinnä kytätä vastaiskujen paikkoja. Muutamasti sellainen avautuikin, mutta tällä kertaa kettupaidat olivat hyvin hereillä ja tilanteet katkottiin hyvin.

67. minuutilla JJK:nn ote pelistä vahvistui, kun Gaël Etock tuli kentälle Toni Tahvanaisen tilalle. Etockille saatiinkin jo ensimmäisten kymmenen kentälläolominuutin aikana pelattua parikin laukaisupaikkaa, mutta tällä kertaa Etock ei niistä saanut kuin helppoja torjuttavia Reguerolle.

80. minuutilla nähtiin puoelstaan ottelun ehdottomasti komein torjunta, kun RoPS pääsi toisen puolikkaan parhaaseen maalipaikkaansa. Pyhäranta ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, vaan venytti Ezen tulisen laukauksen komeasti kulmapotkuksi, jonka JJK sitten selvitti.

Vastustaja on muutamassa ottelussa päässyt rokottamaan JJK:ta vastaan ottelun lopussa pahimmillaan useammankin maalin verran, mutta tällä kertaa JJK itse haki lisämaaleja tiukasti loppuun asti ja pystyi laittamaan isäntänsä ahtaalle vielä lisäajallakin. Takaa-ajo ei kuitenkaan tuonut vieraita maalia lähemmäs, eikä kiri näin riittänyt pisteille asti.

RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.5. kello 17.00 ja JJK-Ilves Harjun stadionilla lauantaina 27.5. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.