AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2017

Vahtera ja Vuorinen mielissään jatkosopimuksesta

Vahtera ja Vuorinen mielissään jatkosopimuksesta

Joonas Vahtera on hyvillä mielin uudesta sopimuksesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Maanantaina julkaistiin Joonas Vahteran jatkosopimus VPS:n kanssa kauden 2019 loppuun saakka. Vahtera itse on hyvillään sopimuksesta, kuten myös päävalmentaja Petri Vuorinen.

Vahteran mukaan liigaläpimurto ei vielä takaa mitään ja että tuleen ei kannata niin sanotusti jäädä makaamaan.

– Paljon on töitä vielä edessä, Vahtera paaluttaa VPS:n sivuilla.

– Hienoa siinä, että "Jonttu" jatkaa meillä on, että tarina jatkuu. Kuten hän itsekin sanoi, matkaa on vielä ja pyrimme auttamaan häntä siinä, että jos ja kun matka jatkuu ja hän joskus siirtyy eteenpäin, niin hän olisi valmiimpi pelaaja, pääkäskijä Vuorinen puolestaan kommentoi tuoretta sopimusta.

Tällä hetkellä tärkein asia päävalmentajan mukaan Vahteran kehittymiselle on keskittyminen päivittäiseen tekemiseen. Päävalmentajalla ja Vahteralla on takanaan pitkä yhteinen taival jo tähän saakka ja Vuorinen oli aikanaan yksi niistä, jotka nostivat Vahteraa Vepsun liigarinkiin ensimmäistä kertaa.

– Nyt pitää fokus olla kehittymisessä ja joukkueen auttamisessa päivittäisen tekemisen kautta. Meikäläistäkin "Jonttu" joutuu kestää vielä vähän lisää. Mukavaa, että yhteinen taivalkin jatkuu, Vuorinen virnuilee.

Vahteran ura ei ole ollut helppo, sillä hän kärsi nuorempana pahoista loukkaantumisista. Ne on kuitenkin nyt selätetty ja kentällä nähdään pelistä toiseen itseluottamusta uhkuva nuorukainen.

– Ensinnäkin olen todella iloinen Jontun puolesta. Pelaaja on itse raivannut itsensä tähän asemaan tekemällä sen työn mitä vaaditaan. Hänellä on ollut paljon vastoinkäymisiä vammojen kanssa, mutta hän on jaksanut painaa läpi ne vaikeimmatkin ajat. Sitä kautta kehityskin varmasti vielä jatkuu, Vuorinen sanailee.

Sopimus on myös Vepsulle seurana iso asia.

– Seuran kannalta on hienoa, että kyseessä on vaasalainen jalkapalloilija, jonka kanssa tehdään jatko ja onnistutaan siinä. Ajoittain tulee kritiikkiä, ettei Vepsun edustukseen nouse omia pelaajia, joten nyt pitää hehkuttaakin, kun niin tapahtuu. Jonttu on nousemassa alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ja toivon mukaan saa peliaikaa sielläkin. Tällaisia pelaajia pitääkin nostaa ylös tehdyn työn takia, Vuorinen hehkuttaa.

VPS-Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia