AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2017

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

FC Lahti matkustaa tiistaina Ahvenanmaalle hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin vieraaksi.

Viime perjantaina FC Lahti koki toisen perättäisen tappionsa, kun KuPS haki pisteet Lahdesta numeroin 2-1. Tiistaina mustapaitojen tavoitteena onkin palata takaisin voittokantaan kiinni.

Haaste ei ole helpoin, sillä IFK Mariehamn on aina vaarallinen kotikentällään Wiklöf Holding Arenalla, jossa se on toistaiseksi pelannut tappioitta. Joukkue on kaatanut kotonaan niin JJK:n kuin PS Kemin, kun se on tasannut pisteet HJK:n ja VPS:n kanssa. Yhteensä saarelaisilla on kasassa kymmenen pistettä eli yksi lahtelaisia enemmän.

Viime kaudella FC Lahti ja IFK Mariehamn kohtasivat neljä kertaa. Veikkausliigakamppailuista IFK voitti kaksi ja kerran päädyttiin tasatulokseen. Suomen Cupissa FC Lahti puolestaan eteni Maarianhaminassa jatkoon 2-1 voitolla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas haluaa tiistaina nähdä aktiivisemman ja rohkeamman ryhmän, kuin KuPSia vastaan viime perjantaina.

- Olemme tehneet viime päivät töitä pelirohkeuden kanssa. Sen pitää olla parempaa. Meidän täytyy uskaltaa pelata meidän omalla tavallamme, olla aktiivinen ja rohkea joukkue, Korkeakunnas korostaa.

- Meillä on selkeä suunnitelma rakennettu ja ainoa tavoite huomenna on voitto. Mitään muuta en osaa ajatella. "Toke" jatkaa.

IFK Mariehamn päässee peliin parhaalla kokoonpanollaan, kun edellisestä ottelusta sivussa ollut Gabriel Petrovic on palannut myös harjoitusvahvuuteen.

FC Lahdelta puuttuu ottelusta tiistaina puolustaja Kalle Taimi, joka sai kolhuja KuPSia vastaan. Myös pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov pysyy sairastuvalla koko loppukauden.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla tiistaina 23.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia