AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2017

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

FC Lahti saa vieraakseen SJK:n lauantaina.

FC Lahti ja SJK kohtaavat lauantaina toistamiseen kuluvalla kaudella.

SJK matkustaa lauantaiksi Lahteen, missä se kohtaa isäntäjoukkue FC Lahden Lahden stadionilla. Joukkueet kohtaavat Veikkausliigassa jo toistamiseen, vaikka SJK:lla on vasta viisi ottelua pelattuna ja FC Lahdella neljä. Edellinen kohtaaminen oli Seinäjoella kauden avausottelussa, kun joukkueet tasasivat pisteet 1-1-tuloksella.

Lahdessa puhetta on herättänyt stadionin luonnonnurmikentän kunto, joka viime viikonlopun sankassa lumisateessa pelatun FC Lahti - JJK ottelun jäljiltä ei ole parhaasta päästä.

- Kentän kunto tuo otteluun tietenkin omat haasteensa, eikä sellaisella nurmella ihan pysty pelaamaan samaan tapaan kuin meillä keinonurmella. Joten pelin luonne tulee olemaan sen myötä erilainen. Mutta se on mitä on, ja meidän pitää pystyä siihen asennoitumaan ja valmistautumaan, että se tulee olemaan mahdollisesti jotain muuta, SJK:n päävalmentaja Sixten Boström sanoo.

- Olemme heitä vastaan jo pelanneet tällä kaudella ja siitä tuloksena oli tasapeli, josta me aivan varmasti pystymme parantamaan. Ja nyt, kun me tunnemme heidät paremmin ja tiedämme, miten he pelaavat, niin siltä osin uskon, että olemme hyvin valmistautuneet otteluun, Boström jatkaa.

SJK:lla ei ole pelikieltoja, mutta Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme ovat edelleen sivussa, kuten myös pitkäaikaispotilas Matej Hradecky.

FC Lahti hakee lauantaina kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Viime kotipelissä voitto JJK:ta vastaan karkasi toisella puoliajalla, kun jyväskyläläisten Tomi Petrescun lähettämä kulmapotku meni suoraan maaliin. Sään puolesta ottelu muistutti loppuvaiheessa enemmän lumisotaa kuin jalkapalloa. Kaikesta huolimatta tasapeli oli FC Lahdelle pettymys, jota lähdetään korjaamaan lauantaina.

- Joukkue on hyvin motivoitunut ja sisuuntunut. Emme voittaneet Seinäjoella, vaikka mahdollisuudet siihen olivat. Myös JJK-pelistä jäi hampaankoloon, joten haluamme todella ottaa sen ensimmäisen kotivoiton huomenna, päävalmentaja Toni Korkeakunnas korostaa.

Korkeakunnas tietää, että sisuuntunut on myös vastustaja.

- Vaikka tuloksia ei ole tullut, niin SJK:lla on silti kasassa yksi sarjan kovimmista joukkueista. Heillä on nimekäs ja pystyväinen joukkue, jolla on ollut epäonneakin matkassa alkukaudesta. "Toke" tietää.

FC Lahden pelaajatilanne on sen sijaan erinomainen, sillä Masa Malen on ainoa varma poissaolija Pavel Osipovin lisäksi. Moni edustuksen pelaaja onkin lauantaina Kakkosessa pelaavan FC Lahti Akatemian kokoonpanossa.

- Viisi pelaajaa menee Akatemian mukaan. Meillä on ideaali tilanne siinä mielessä, että kilpailu pelipaikoista on todella kovaa ja nuoret pelaajat saavat tärkeitä minuutteja Akatemiassa ennen kuin kutsu käy edustuksen peliin, Korkeakunnas iloitsee.


FC Lahti-SJK Lahden stadionilla lauantaina 6.5. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia