vko.13 // 30.3.2017

FC Lahti kaatoi kenraalissaan EIF:n

Santeri Hostikka pamautti kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti pöllytti tammisaarelaista EIF:ä Veikkausliigakauden kenraaliharjoituksessa keskiviikkona Mukkulassa lukemin 3-0.

Ottelu alkoi lahtelaiskomennossa, joskin vierailijoiden Etchu Tabelle siunaantui kuin varkain puolittainen maalipaikka. Amerikkalaiskolossin veto oli kuitenkin lepsu, joten Aleksandr Vasjutin koppasi pallon syliinsä vaivoitta.

Lahti pelasi koko ottelun erinomaisesti EIF:n linjan taakse. Aleksi Paananen ja Oskari Kekkonen avasivat peliä loistosyötöillä. Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Kekkonen lähetti pallon Santeri Hostikalle. Hostikka leikkasi taitavasti keskelle silkinpehmeän haltuunoton jälkeen ja antoi lapikkaan puhua. Pallo upposi maaliin tolpan ja ylähirren kautta ja näin ollen Lahti siirtyi 1-0 -johtoon.

Hetkeä myöhemmin Aleksi Paananen syötti loistavasti pystyyn ja Hostikan yksin läpi. Tällä kertaa EIF-puolustaja Joel Akpini liukui viime hetkellä laukauksen eteen. EIF sai hieman näennäistä otetta ensimmäisen jakson loppua kohden, mutta maalipaikkoja vierailijat eivät pystyneet luomaan.

Toinen jakso alkoi jälleen Lahden hallinnalla. Kotijoukkueen 2-0 -maali tuli noin tunnin kohdalla onnekkaasti, kun Loorents Hertsi laittoi pystypallon kohti EIF:n linjaa. Joel Akpinin epäonninen kosketus painui Jonathan Jäntin selän taakse ja maaliin. Tunteet kuumenivat hieman pari kymmentä minuuttia ennen loppua. Kaksinkamppailun jälkeinen torikokous johti lopulta Paul Akouokoun toiseen keltaiseen ja ulosajoon. Hetkeä myöhemmin Mikko Kuningas pääsi puskemaan vapaapotkusta, mutta Kuninkaan pusku meni rimaa hipoen yli.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Mikko Kuningas syötti Hostikalle, joka pelasi itsensä kahdella kosketuksella vetopaikkaan. Tulinen veto painui verkon perukoille ja siirsi Lahden turvalliseen 3-0 -johtoon, vaikka Jonathan Jäntti saikin raajojaan hieman väliin. Aivan lopussa Hostikalla oli vielä paikka viimeistellä hattutemppu, mutta miehen tulinen veto kiersi poikkipuuhun ja jätti sen väpättämään Mukkulan pimenevään kevätiltaan.

FC Lahti -debyyttinsä tehnyt Marko Simonovski esiintyi terävästi ja pyrki pallon saadessaan välittömästi ylöspäin. Fyysisyydellään hän aiheutti muutamia vaaratilanteita EIF:n puolustukselle. Myös toinen uusi hankinta Stênio esiintyi hyvin ja pääsi kahteen otteeseen puskemaan terävästi kulmapotkuista.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei ollut täysin tyytyväinen otteisiin voitosta huolimatta. Hän kaipasi lisää tempoa ja hieman parempaa viimeistelyä. Toisaalta Korkeakunnaksen mukaan peli oli koko ottelun kotijoukkueen kontrollissa.

- Se oli sitten tämänlainen kenraali. Voitto on tietysti voitto, mutta tempo oli melko rauhallinen. Liigassa tempo tulee olemaan paljon kovempi. Liikuttelimme palloa ihan hyvin ja loimme maalipaikkoja. Ensimmäisen jakson aikana olisimme voineet johtaa paremmalla viimeistelyllä enemmänkin. Selvisimme myös ilman hätää pienestä notkahduksesta ja peli oli koko ajan kontrollissamme. Hyvä, että kaikki saivat minuutteja, Korkeakunnas summasi.

Kahden komean maalin viimeistelijä Santeri Hostikka ei myöskään ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä. Nuorukaista harmitti hukatut maalipaikat. Hostikka jakoi kiitosta joukkuekavereilleen hyvistä syötöistä.

- Oma pelini oli ihan kohtalainen. Sain hyviä palloja linjan taakse ja pääsin monesti vetosektorille. Toisaalta minulla oli viisi maalipaikkaa ja tein vain kaksi maalia, joten olisi pitänyt tehdä enemmän. Jätetään ne hattutemput sitten liigaan, Hostikka virnistää.

FC Lahden Veikkausliigakausi alkaa viikon päästä Seinäjoella, kun vastaan asettuu SJK.

FC Lahti: Vasjutin; Hertsi (75' Tapani), Taimi, Jovanović, Shala (75' Malen); Paananen, Kekkonen, Odilon Kouakou (60' Kuningas); Nazimov (46' Simonovski), Stênio, Hostikka