AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2017

Huuhkajat tasapeliin Itävallan vieraana

Huuhkajat tasapeliin Itävallan vieraana

Moshtagh Yaghoubi pelasi vahvan ottelun. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkue pelasi Innsbruckissa Itävallan kanssa 1-1-tasapelin. Huuhkajien maalista vastasi Fredrik Jensen.

Suomi loi heti neljännellä minuutilla huippupaikan maalintekoon. Thomas Lam nousi keskikentältä ja vapautti Teemu Pukin. Hyökkääjän laukaus nousi yli maalin. Seuraavaksi yrittämään pääsi Perparim Hetemaj Jukka Raitalan pystysyötöstä, mutta hänen laukauksensa karkasi reilusti ohi taka-alakulmasta.

Lam pääsi laukomaan Pukin esityöstä, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta vero viuhui ohi etukulmasta. Itävallan David Alaba asettui antamaan vapaapotkua 34. minuutilla. Laukaus oli kova, mutta Lukas Hradecky torjui sen aivan alakulmasta kulmapotkuksi.

Itävalta loi myös seuraavan paikan. Alaba sai pallon oikealla ja syötti sen takaviistoon maltillisesti. Alessandro Schöpf pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta kuti suuntautui päin Hradeckya.

Maalien makuun päästiin toisella puoliajalla. Itävalta antoi reilun tunnin kohdalla kulman ja voitti myös ykköspallon. Sen sai Arnautovic, joka kääntyi suomalaisten ahdisteluista huolimatta ja laukoi 1-0-lukemat.

76. minuutilla nähtiin kerrassaan upea maali. Lam syötti hieman aiemmin A-maajoukkuedebyyttinsä vaihdetulle Fredrik Jensenille, joka otti pallon tyhjään tilaan haltuun ja eteni muutamia metrejä. Matala kuti otti hieman pomppua maalivahdin edessä ja upposi vasempaan alanurkkaan.

Itävalta alkoi tämän jälkeen vyöryttämään hyökkäyksiään Suomen maalille ja onnistui luomaan enemmän painetta. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri ->> 46. 5 Sauli Väisänen
3 Niklas Moisander (C)
4 Joona Toivio (var.)
8 Perparim Hetemaj
10 Teemu Pukki ->> 58. 20 Joel Pohjanpalo
14 Moshtagh Yaghoubi ->> 65. 16 Sakari Mattila
17 Janne Saksela ->> 58. 24 Fredrik Jensen
18 Jere Uronen ->> 46. 13 Kari Arkivuo
19 Thomas Lam
22 Jukka Raitala

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Walter Viitala
9 Eero Markkanen
11 Rasmus Schüller
15 Markus Halsti
21 Petteri Forsell
25 Juha Pirinen

Lisää uutisia