AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2017

Jouko Vuorio FC Lahden hierojana jo 18 vuoden ajan

Jouko Vuorio FC Lahden hierojana jo 18 vuoden ajan

Kuva: Kim Kallström / FC Lahti

18 vuotta FC Lahden hierojana toiminut Jouko Vuorio on nähnyt seuran nousu- ja laskukaudet läheltä.

Jouko Vuorio on siis yksi seuran ehdottomasti suurimmista legendoista. Hän kertaa uransa vaiheita FC Lahden verkkosivujen kattavassa haastattelussa.

Seuran taustavaikuttajista Vuorio nostaa esille erityisesti muutaman henkilön, jotka ansaitsevat tulla muistetuksi.

- Heti tulee mieleen legendaarinen Pekka Penttinen, seuran vääpeli ja kopin sydän. Eihän homma muuten pyörisi, korvaamaton työ sillä puolella, Vuorio kehuu.

- Harvoin tulee kukaan kiittämään, mutta täytyy hattua nostaa Lumion Jussille. Hän on ollut mukana koko seuran historian ja tekee käsittämättömän kovaa duunia siellä takana. En tiedä olisiko seuraa olemassa, jos ei Jussia olisi ollut tuossa. Konttorissa Päivi (Arpiainen) on tehnyt kovaa duunia pitkään. Kaikki vapaaehtoiset, niitä ei koskaan kiitetä liikaa, heistä on uskomaton apu. Samoja naamoja siellä on pyörinyt kymmeniä vuosia.

Pelaajista eniten mieleen on jäänyt itse Jari Litmasen tulo seuraan ja kaikki se hälinä, joka siitä seurasi.

- Oli hienoa nähdä, kuinka päättäväinen ja määrätietoinen hän oli harjoituksiin tullessaan. Se mitä tehdään, niin tehdään kunnolla. Jos ei onnistu, niin tehdään niin kauan, että onnistuu. Näki, että hän on pelannut vähän isommissakin sarjoissa.

Tarkkasilmäisimmät tai tarkkakuuloisimmat ovat saattaneet kotipeleissä huomata, miten tunteella Vuorio elää pelin tiimellyksessä mukana. Tästä(kin) johtuen Vuoriolle on sattunut hauskoja tilanteita.

- Nyt olen päättänyt, että olen hiljempaa ja olinkin viime vuoden. Tuomareiden kanssa olen ollut eri mieltä muutaman kerran. Erotuomari Dennis Antamon kanssa on muutaman kerran vaihdettu mielipiteitä. Hän huusi kerran pelissä, että "otahan Beatles rauhallisesti", viitaten Vuorion näyttävään hiuskuontaloon.

- Pokka siinä petti. Seuraavassa pelissä hän morjesteli, niin huusin, että "Beatlesin pojilta terveisiä".

Antamo on selvästikin huumorimiehiä.

- Viime talvena oli joku Liigacupin peli Mukkulan kuplahallissa. Olin niin hiljaa kuin ikinä voi. Puoliajalla Antamo käveli suoraan siihen vaihtopenkille ja sanoi, että "älä elehdi". Se on jäänyt loppuiäksi mieleen, Vuorio nauraa.

Ensi kaudesta Vuorio odottaa paljon. Kaiken napsahtaessa kohdalleen Kuhnurit voivat olla kauden 2017 yllättäjäjoukkue.

- Me olemme tämän vuoden yllätysjoukkue ja moni on vielä ihmeissään. Jos vaan ei tule isoja loukkaantumissumia ja saataisiin samanlainen pelihuumori kuin viime syksyllä. Toivottavasti saataisiin mukava lähtö kauteen, ettei tarvitsisi takamatkalta lähteä. Joukkue on hyviä persoonia täynnä, joten hengeltään se tulee olemaan hyvä. Ei muuta kuin "palloo pelliin ja taistelua", Vuorio heittää.

Lue koko kattava haastattelu FC Lahden verkkosivuilta.

Lisää uutisia